Her er HP’s letteste

Hvor købes mon flest smartphones?

(Foto: Creative Christians / Unsplash

Som den første store elektronik udstillinger med besøg af ”rigtige” mennesker holdes Mobile World Congress (MWC) i Barcelona i disse dage.

Alle andre messer og konferencer i Vesten har været holdt som virtuelle online events, men MEWC har fået lov til at åbne i halv fysisk størrelse. Det vil sige med 50.000 besøgende mod normalt over 100.000.

MWC er som altid domineret af kinesiske fabrikanter. Alle ved jo, at størstedelen af verdens nye smartphones fremstilles i Kina. Også iPhones, Nokia eller OnePlus.

Men er Kina mon også verdens største marked for salg af mobiler til forbrugere – eller er det som traditionelt USA?

Ifølge analysefirmaet Newzoo har Kina langt flest smartphone brugere i verden.

(Infografik: www.statista.com)

Med over 900 millioner er det kinesiske marked større end USA, Indien og Indonesien tilsammen. De er ellers nummer to, tre og fire i verden.

Lille Danmark lander slet ikke i Newzoo’s Top-20. Nærmest i vores del af verden ligger Tyskland med 65,2 millioner mobilbrugere på en niendeplads og Storbritannien på en 11. plads med 53,6 millioner.

I Tyskland har 77,9 procent af befolkningen en smartphone. I England er det 78,9 procent, i USA 81,6 procent og i Kina 63,4 procent.

Kinas enorme antal af forbrugere er selvfølgelig forklaringen, hvorfor Apple satser så stærkt på landet, hvor dets fleste rivaler kommer fra

Det går da også godt for Apple, der er klart det største udenlandske mobilmærke i Kina….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er HP’s letteste