Vildt hurtigt med YouSee

Facebook lancerer nyhedsbreve

(Foto: Facebook Bulletin)

Facebook har omsider afsløret sin egen nyhedsbrevs-platform Bulletin, som der har rumsteret rygter om i lang tid.

Bulletin bliver vært for en blanding af gratis og betalte ”blogge”, som alle skal tilbyde indhold af høj kvalitet – bl.a skrevet af kendte journalister og andre mediefolk. Betalende abonnenter får f.eks. adgang til særlige Facebook grupper.

Modsat andre tidligere journalistiske initiativer fra Facebook, skal Bulletin leve uden for Facebook app’en.

Den nye nyhedsbrevs-platform får sin egen webside og vil blive markedsført som et separat Facebook produkt.

Men selvfølgelig skal Bulletin kunne udnytte Facebooks effektive distributions-værktøjer. Nyhedsbrevet integreres således med forfatternes egne Facebook siger, og læsere kan finde indholdet i nyhedssektionen af app’en.

(Foto: Facebook Bulletin)

Forfattere vil desuden kunne markedsføre deres produkter via egne hjemmesider, ligesom de kan bruge podcasts og audio rooms. Sidstnævnte er Facebooks svar på det populære Clubhouse fænomen.

Efter sigende betaler Facebook nogle af sine skribenter for at deltage i Bulletin. Det er præcist det samme, som f.eks. Spotify gør med sine stjerne-podcastere. Det samme gør Substack, der er en direkte konkurrent til Facebook Bulletin.

Som altid med nye initiativer ruller Facebook sin Bulletin ud på det amerikanske marked først. Udvalget af skribenter er samtidig begrænset, men mange flere vil komme med i de kommende uger – lovr Facebooks topchef Mark Zuckerberg.

For at give et indtryk af Facebooks høje ambitions-niveau med Bulletin kan jeg nævne nogle af de første leverandører af indhold til platformen:

Det er bl.a. den tidligere CNN korrespondent i Det Hvide Hus Jessica Yellin og sports-journalisten Erin Andrews, der har en fortid på ESPN. Dertil kommer amerikanske forfattere og kommentatorer som Malcolm Gladwell og Adam Grant….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vildt hurtigt med YouSee