iPhone 1 og 12 i kapløb på video

Nu bliver LEGO klodser grønne

(Foto: LEGO)

Som alle andre større virksomheder med ansvar for omverdenen har LEGO også længe været i gang med at finde alternative – og mindre forurenende – råvarer til sine produkter.

Netop hos LEGO kan det være en udfordring. Alle de berømte byggeklodser – store som små – er nemlig fremstillet af plastik. Kun i LEGO’s allerførste tid i 1950’erne blev legetøjet lavet af træ.

Nu har LEGO så præsenteret de første prototyper af klodser, der er fremstillet af genbrugs-plast: Inden længe kan de LEGO ting, jeres børn leger med, have en fortid som en vandflaske af plastik, som I selv har smidt bort i naturen eller lagt til organiseret ”recycling,”

LEGO indledte officielt sin grønne vej i 2015, da virksomheden gik bort fra traditionel plastik emballage og samtidig investerede i fremstilling af alternative og mere miljørigtige materialer til sine legetøj.

LEGO har udviklet en proces, hvor gamle vandflasker kan forvandles til nye legeklodser (Foto: LEGO)

Det første, vi så, var legetøjs-træer og buske, der var lavet af plante-baseret plastik. De kom i 2018. Senere samme år kom så en vindmølle med elmotor i byggesæt. Man kan aldrig være for ung til at lære om alternativ energi.

Disse første ”grønne” LEGO produkter var baseret på bio-plastik, som den danske legetøjs-gigant hentede for bæredygtigt dyrkede sukkerrør.

Det var spæde og velmente skridt, men LEGO måtte finde på noget andet og meget større, når opgaven kom til hovedproduktet – de berømte klodser med dupperne på toppen.

I de seneste par år har LEGO’s forskere testet over 250 forskellige versioner af PET plastik materiale fra genbrug – først og fremmest flasker.

Verdens mest populære leget’øj bliver nu bætrdygtigt. (Foto: LEGO)

Tilsyneladende er det lykkedes at udvikle en metode, der kan omdanne forhenværende flasker til et nyt blandings-materiale, der lever op til LEGO’s strenge krav om kvalitet.

Ifølge LEGO kan man med den nye proces tage rå-materiale fra en énliters plastik flaske og forvandle den til ti styk klodser med 2×4 dupper på.

LEGO’s ene udfordring er det miljømæssige. Den anden er, at de nye grønne klodser er 100 procent bagud-kompatible med LEGO produkter gennem 60 år.

Børn – og for den sags skyld også voksne – skal kunne blande klodser, uanset om de er de gamle af plastik eller de nye af genbrug.

Desværre vil det tage et stykke tid, inden børne kan få grønne LEGO klodser i hænderne. Der vil nok gå mindst et år, fordi de nye brikker skal igennem omfattende tests og første forsøg på storproduktion….

(Foto: LEGO)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 1 og 12 i kapløb på video