Sequent bygger bro

Det kræver Windows 11 af pc’en

(Foto: Microsoft)

Da Microsoft i går præsenterede næste generation Windows, var det med en række kryptiske bemærkninger, som hurtigt ville råbe på et mere klart svar.

De er ved at trille ind døgnet efter, men mon ikke diskussionerne vil blive mange flere, når et større antal mennesker får lov til at prøve Windows 11 til efteråret?

Første spørgsmål vil nok være, om ens nuværende pc er kraftig nok til at kunne køre 11’eren. Da Windows 10 kom for seks år siden, stod også millioner med tvivl, om de mon var nødt til at købe en ny pc.

Ifølge de officielle noter fra Microsoft, skal en pc rumme en 64 bit processor, der har mindst to kerner og en clock-frekvens på 1 GHz. Det burde stort set alle pc’er kunne opfylde.

Pc’en skal også rumme mindst 4 GB RAM og 64 GB ledig plads på disken. Dertil skal pc’en kunne håndtere en TPM sikkerheds-version 1.2 og kunne arbejde med SecureBoot.

Mange vil sikkert få dette svar, når de kører Microsofts testprogram på deres ældre pc. (Foto: Ubergizmo)

I praksis betyder det nok, at computere med gamle Intel processorer er diskvalificeret. Det kunne være pc’er med sjette eller syvende generation (eller endnu ældre) Core i chips.

Har man AMD motorer i sin pc, skal de være nyere end A og FX serie processorer, Tilsvarende vil Ryzen 1000 og 2000 processorer være diskvalificeret.

Desuden kræver Windoww 11, at pc’en, styresystemet installeres på, skal have en ni tommer skærm i HD kvalitet – 720 punkter.

På samme måde skal alle laptops fra 2023 have indbygget webcam, hvis de skal godkendes til Windows 11.

Det er bl.a, fordi Teams fremover er en integreret del af Windows – og Microsoft regner med, at videochat og videomøder også fortsat vil blive populært.

Windows 11 vil kunne køre Android apps fra mobilen, men næppe hvis de bruger Googles populære online tjenester. (Foto: Microsoft)

Ret uheldigt for Microsoft, vil over halvdelen af firmaets egne Surface computere måtte klare sig uden Windows 11.

Kun 13 af de 25 af modellerne vil være ok, indrømmer Microsoft overfor amerikanske medier. Formentlig dur alle Surfaces fra før 2017 i hvert fald ikke.

Blandt de tidlige løfter, som Microsoft har givet er, at Windows 11 kun får én stor opdatering om året – ikke to som det nuværende Windows 10. Mindre forbedringer vil fortsat komme hver måned.

De fleste vil nok se det som en fordel: De vil hellere have et stabilt styresystem, der gør, hvad det skal – end et fancy-udseende, der er fyldt med fejl.

Til sidst lidt om den overskrift, som de fleste nok mener er vigtigst. Nemlig, at Windows 11 vil kunne køre Android apps på pc’er.

Over halvdelen af Microsofts egne Surface modeller vil ikke kunne køre Windows 11. (Foto: Microsoft)

Det fremskridt har ikke noget med at gøre, at Microsoft og Google lige pludseligt er blevet bedste venner. Snarere, at Microsoft har allieret sig med Amazon.

Verdens største online butik har nemlig sit eget Fire styresystem, der bliver en del af Windows 11. Og Fire bygger på Android.

Helt perfekt til alle Android apps bliver Windows 11 dog langt fra. Hverken Fire eller Windows 11 er godkendt af Google.

Derfor vil Windows 11 formentlig godt kunne køre de fleste almindelige Android apps, men ikke hvis de benytter sig af Google services som f.eks. Maps eller Gmail.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sequent bygger bro