Apple Watch bliver til schweizerkniv

Musik hjælper i svære tider

(Foto: Matthew Kalapuch / Unsplash)

Under Corona har mennesker lyttet meget mere til musik, end de plejer at gøre. De har haft bedre tid til at sidde og koncentrere sig om tonerne, og for mange har musikken ligefrem været en trøst i svære og kedsommelige tider.

Nu, hvor Corona restriktionerne er ved at blive lempet, slipper en opsparet længsel efter levende koncerter fri. Efterspørgslen efter at komme til ”live” optrædender har aldrig været større.

Det er nogle af de ikke spor overraskende resultater, der er kommet ud af en international rundspørge, som højttaler-legenden JBL har foretaget med assistance fra OnePoll.

JBL fyldte 75 år for et par dage siden og ville i den anledning gerne tage temperaturen på musik-elskere under og efter den globale Corona pandemi.

Her svarer otte af ti – 81,5 procent – at musik har hjulpet dem gennem selv-isolation under Corona. Samtidig siger to af tre, at international musik kan fungere som en bro til at lære andre kulturer at kende.

Tre af fire – 74 procent – har brugt musikken til at mindes et bestemt øjeblik i deres liv. Hvis de kunne rejse tilbage i tiden og overvære en koncert, er det især tre af slagsen:

Den ene er Whitney Houstons optræden ved Super Bowl i 1991, hvor hun sang USA’s national-melodu ”The Star-Spangled Banner” ved amerikanske største sportsbegivenhed. Den ville 32 procent gerne opleve igen.

Næsten lige så mange – 31 procent – vil gerne knibe en tåre igen ved at genhøre Elton Johns rørende ”Candle in the Wind” ved prinsesse Dianas begravelse. Og 28 procent ville elske at være i London, hvor Beatles holdt deres legendariske koncert på taget af Abbey Road studierne.

For mange mennesker er deres livs første koncert uforglemmelig. 31 procent oplevede den, mens de var mellem 11 og 17 år. Af den hævder to af tre, at husker hvert et sekund af den.

Endelig svarer 72 procent , at lydkvaliteten er vigtig, når de lytter til musik….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch bliver til schweizerkniv