Smart bord til laptoppen

Når tv-skærmen er et møbel

(Foto: Bang & Olufsen)

I mine forældres tid køber man Bang & Olufsen fjernsyn som et møbel til dagligstuen. Det måtte ikke dominere i indretningen og blev typisk leveret i kabinetter af teak eller palisander, og 26 tommer skærmen gemt bag jalousier.

Når jeg læser B&O’s beskrivelse af sit nye Beovision Contour tv på 55 tommer, kommer jeg uvilkårligt til at tænke på fjernsynets rolle i hjemmet for 40-50 år siden. Længe før streaming og 4K.

Tv’et består nemlig af ”eksklusive materialer i høj kvalitet med tanke på ikke at skabe unødig støj i indretningen”.

Eller ”Contour fås i lys eller røget eg, der matcher den tynde aluminiums-ramme. Dermed er man sikret at finde den sammensætning, der passer bedst til lige præcis ens indretning (af dagligstuen).”

Det nye tv kan desuden købes i enten sølv, sort antracit og en afdæmpet guld med matchende tekstil eller træfiner på højttalerens front.

Så meget om det klassiske og tidsløse design, der gemmer på mere end et normalt fladsskærms-tv. Contour rummer nemlig også lydteknologi, der er udviklet på basis af B&O’s pris-belønnede soundbar Beosound Stage.

(Foto: Bang & Olufsen)

Hele 11 højttaler-enheder med tilhørende Hi-Fi forstærkere sidder i det nye danske tv. De kan levere et surround sound lignende lydbillede med indbygget Dolby Atmos.

Det nye tv kan desuden indgå direkte i et multiroom musik-system i et hele huset via sine integrerede Chromecast, Apple Airplay 2 og Bluetooth.

OLED-skærmen på 4K køber Bang & Olufsen fra sydkoreanske LG. Den er udvalgt for displayets evne til at vise dyb sort og levende farver.

B&O har i forvejen en 48 tommers variant af Contour, men forbrugerne har tilsyneladende efterspurgt en større variant i samme design.

Ifølge B&O passer det nye Beovision Contour på 55 tommer både til dagligstuer, hvor tv’et ikke skal dominere hele indretning og som fjernsyn til mindre lokaler som f.eks. soveværelset.

Det elegante tv er udviklet i samarbejde med den danske desgner Torsten Valeur, der har udnyttet B&O’s årtier gamle erfaring med håndværk og brugen af aluminium.

Prisen er (desværre) typisk Bang & Olufsensk. Beovision Contour 55 tommer koster fra 53.000 kroner med vævet stof-forplade. Vil man have træ foran skærmen, når den ikke er tændt, er prisen højere….

(Foto: Bang & Olufsen)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart bord til laptoppen