Den digitale port til verden

Dansk app vinder fornem Apple pris

(Fotor: Apple)

Sent i aftes danske tid præsenterede Apple vinderne af sine årlige Design Awards, der belønner de bedste og mest innovative apps.

Det skete i forbindelse ved Apples store udvikler-konference WWDC, der foregår virtuelt i år på grund af Corona.

Blandt årets stolte prisvindere var den danske ”Be My Eyes” app, der gør det muligt for seende frivillige at hjælpe blinde og svagtseende via deres iPhone. App’en vandt i kategorien Social Impact.

I år havde Apple introduceret seks nye præmie-kategorier til sin konkurrence. Social Impact var en af dem – sammen med innovation, visuelle effekter og grafik, interaktion og underholdning. I alt uddeles 12 awards.

Den gratis ”Be my Eyes” er allerede en etableret succes med over 300.000 svagtseende og 4,5 millioner frivillige som deres øjne. App’en har kunder i 150 lande verden over og er oversat til 180 sprog.

I praksis kan ”Be my Eyes” hjælpe  blinde med at identificere genstande. Det sker ved at ”parre” de svagtseende med frivillige via kameraet på iPhone.

Be my Eyes bruger iPhones kamera til at hjælpe blinde med at se, hvad de f.eks. rører ved at tøj. (Fotor: Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den digitale port til verden