5G elegance til en god pris

Den digitale port til verden

(Foto: pOrtal Cities)

I det seneste år har rigtig mange mennesker vænnet sig til den digitale verden. De har lært at deltage i videomøder med Zoom eller Teams. De køber nu deres dagligvarer online. Og de har drømt sig til at rejse via virtuelle rundvisninger på alverdens museer, hoteller og turist-attraktioner.

Det meste af vores online tid går med mennesker, vi kender. Fra jobbet, skolen eller familie og venner.

Et upstart firma fra Vilnius i Litauen har en hel tanden idé: Hvorfor ikke møde andre mennesker og få et ”live” indtryk fra en anden by i verden, mens man selv står på en offentlig plads?

Litauerne vil simpelthen bygge en digital port til hinanden. Som taget direkte ud af en science-fiction film, hvor man går ind i en anden dimension gennem et stort cirkelrundt tids-vindue.

Ideen fra pOrtal er at opstille disse porte i forskellige byer, så man kan kigge ”ind” til hinanden, når man går forbi. Menneskene i den anden by kan præcist det samme.

Portene i begge ender er nemlig udstyret med en stor LED-skærm og kamera. Forbindelsen mellem de sker via hurtige internet linier.

(Foto: pOrtal Cities)

POrtal har en sød drøm om, at firmaets opfindelse kan bygge bro mellem mennesker og forene folk fra hele verden- Vink til verden, og den vil smile tilbage til dig. Forhåbentligt.

De to første ”digitale døre” er opstillet i henholdsvis Litauens hovedstad og den polske by Lublin, der ligger ca. 500 kilometer fra hinanden. Her står de henholdsvis på banegårds-pladsen og på hovedgaden.

De næste ”broer” er planlagt til at forbinde Vilnius med London og med Reykjavik, men mange andre muligheder står åbne.

På sin hjemmeside opfordrer pOrtal folk til at komme med ideer til nye bro-forbindelser og, hvorfor de mener, at de er vigtige mellem lige præcis de to byer.

Idé-manden bag pOrtal projektet er Benediktas Gylys, der har sin egen fond til at fremme kreativitet og initiativer taget unge talenter. Mange af de støttede projekter er inden for teknologi, videnskab og innovation.

Undervejs har Gylys fået hjælp fra Vilnius Gediminas tekniske universitet, der har arbejdet på de store pOrtals i knap fem år….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5G elegance til en god pris