Lad mobilen på otte minutter

Det gule kort er nu en app

 

(Foto: Digitaliseringsstyrelsen)

For et par dage siden var det Corona passet, der landede på mobilen hos hundrede-tusinder af danskere.

I dag vil det sikkert ske det samme, hvor det gule sundhedskort er lanceret som app til smartphones. App’en fungerer præcist som det fysiske sundhedskort. Det giver adgang til offentlige sundheds-ydelse og kan f.eks. bruges på apoteker, til Corona tests og hos lægen.

Den nye digitale version af sundheds-kortert lanceres præcis 50 år efter, at folketinget ved lov besluttede, at danskerne skulle medbringe et bevis for retten til at modtage offentlig hjælp til derea sundhed og helbred.

Med den nye app kan man både sit eget og sine børns sundhedskort lige ved hånden. Desuden skal app’en være bedre sikret mod misbrug end det fysiske plastik-kort.

(Foto: Apple App Store)

Sundhedskort-app’en er et frivilligt supplement til det gule sundhedskort. Man skal derfor beholde sit fysiske sundhedskort – også efter at du har downloadet appen.

Folk, der hellere vil beholde deres gode gamle gule kort, kan sagtens gøre det i et stykke tid fremover. Begge identifikations-muligheder vil eksistere side om side. Både hos dem, der bruger det – og hos dem, der skal læse det.

Sundheds-app’en har kostet 10 millioner kroner at lave. De seks millioner er gået til udvikling, 2,7 millioner til personale-udgifter og 1,3 mio. kr. til øvrige omkostninger som f.eks. sikkerheds- og tilgængeligheds-test samt informationsmateriale.

App’en er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

Det digitale sundhedskort kan downloades til iPhone her  og til Android her….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad mobilen på otte minutter