Lad dine højttalere synge

Får vi snart Windows 11?

(Foto: Panos Sakalakis / Unsplash)

Den nuværende Windows 10 stammer helt tilbage fra 2015 og kunne måske godt trænge til mere end en opgradering eller regelmæssige fejlrettelser hver måned.

Det mener Microsoft åbenbart også. I hvert fald har software-gigantens topchef Satya Nadella mere end antyder, at der er noget stort på vej – og at det er tæt på:

”Meget snart vil vi præsentere en af de vigtigste opdateringer af Windows i de seneste ti år. Jeg har selv prøvekørt den nye Windows, og jeg kan snart ikke vente at kunne vise den til verden,” sagde Nadella ved åbningen af Microsofts Build konference.

Spørgsmålet er, om den almindelige bruger vil mærke den store forskel i sin daglige brug af Windows – eller om de store fremskridt ikke mest berører app-udviklere og uafhængige programhuse.

Microsoft insidere mener, at den nye Windows vil tilbyde en meget mere åben platform til at bygge, distribuere og tjene penge på sine apps. Meget i stil med, hvad man ser med mobiltelefoner hos Android og Apple.

(Foto: Panos Sakalakis / Unsplash)

Formentlig betyder det, at Windows fremover kan indeholde andre betalings-systemer end Microsofts eget.

Måske Microsoft ligefrem ser bort fra at tage en procentdel af omsætningen til sig selv. Det er netop, hvad diskussionen mellem Apple og en stribe uafhængige softwarehuse kører på. Apple tager mindst 30 procent af pengene via sin App Store.

Microsofts lokkemad kommer en uge efter, at firmaet officielt bekræftede, at man har stoppet udviklingen af Windows 10X. Det var en slanket udgave af Windows beregnet til små bærbare enheder.

Nogle af de nye gode ting, som Microsoft har udviklet til 10X, ventes nu at finde vej til næste generation af det store Windows 10….

Microsofts topched Satya Nadella afslører, at der er nye store ting på vej i Windows 10. (Foto: Microsoft)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad dine højttalere synge