Farvel til Boxer

Har vi brug for et 3. øje?

(Foto: Minkwood Paeng / Instagram)

Gennem årene har vi set både reklamer og vittigheds-tegninger, der gjorde grin med, at folk havde deres opmærksomhed så dybt begravet i mobiltelefonens skærm, at de gik ind i lygtepæle, kørt galt på cykel eller i bil.

”3rd Eye” er et forslag til, hvordan dette problem kan løses på en smart måde. Også i dag ser man ofte folk så optaget af skærmen, at de ikke ænser, hvad der sker omkring dem.

Det tredje øje er opfundet af den sydkoreanske designer Minkwook Paeng. Det anbringes som et pandelys, men kan altså meget mere.

I sin gennemsigtige indpakning rummer 3rd Eeye både en sonar i mini format, et gyroskop og en buzzer.

Når gyroen mærker, at en person kigger nedad på sin smartphone, åbner den pande-dimsens ”øjenlåg”.

(Foto: Minkwood Paeng / Instagram)

Sonaren begynder at arbejde og udsende lyde, hvis refleksion den måler. På den måde får 3rd Eye fuldt styr over, hvad der foregår foran personen,

Når sonaren opdager, at mobilens bruger er ved at støde ind i noget, giver 3d Eye straks alarm med en hørbar buzzer og en vibrator.

Nyheden er måske nok ikke moderne og futuristisk teknologi. Den kommer, når vi bærer briller og kontakt-linser med Augmented Reality.

Men Paeng mener, at hans opfindelse er relevant i en tid, hvor alle mennesker går rundt med hovedet i et smartphone display. Og ret har han i hvert fald til en vis grad.

Lige nu er 3rd Eye kun en prototype. Den burde imidlertid vække opmærksomhed og eftertanke hos verdens største smartphone fabrikant – Samsung – der bor i samme storby som Minkwood Paeng….

(Foto: Minkwood Paeng / Instagram)

(Foto: Minkwood Paeng / Instagram)

(Foto: Minkwood Paeng / Instagram)

https://www.instagram.com/minwookpaeng/?hl=en

 

https://mikeshouts.com/wearable-third-eye-by-minwook-paeng/#more-187760

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel til Boxer