Laptop i moduler

WhatsApp lukker ikke for nej-sigere i dag

(Foto: Rachit Tank / Unplash)

I de senere uger og måneder er WhatsApp rendt ind i voldsomt negative overskrifter, efter at det sociale medie ville tvinge sine to milliarder brugere verden over til at aflevere deres personlige informationer til Facebook.

WhatsApp har været en del af Mark Zuckerbergs imperiumsiden februar 2014. I hele den periode har den populære besked-app kørt selvstændigt uden direkte integration med Facebook.

Det tjener Facebook ikke mange penge på. Derfor meddelte verdens største sociale medie sidste år, at man ville flytte WhatsApp, Instagram, Messenger og Facebook over på samme fælles platform.

Den vil gøre det meget nemmere at deles om information på kryds og tværs mellem medierne og give annoncørerne en endnu bedre mulighed for at skræddersy reklamerne.

På grund af bl.a. GDPR reglerne i Europa bad WhatsApp sine brugere om at bekræfte via et par klik i app’en, at det var ok med at dele data med Facebook.

Her er et eksempel på WhatsApp’s reminder skærme til sine brugere. (Foto: WhatsApp)

Det skete dog på en alt andet end elegant måde: Faktisk truede WhatsApp med at lukke adgangen til programmet, hvis ikke brugerne makkede ret. Deadline var først i februar og senere udskudt til i dag den 15. maj.

Med udsigten til at miste millioner af brugere har WhatsApp haft travlt med at trække i land. Så sent som for et par dage siden understregede WhatsApp, at brugerne bestemt ikke vil blive smidt ud i dag.

Brugernes WhatsApp konti vil stadig være aktive, så de kan få adgang til meddelelser, kontaktlister, chats osv.

Til gengæld vil funktioner og features forsvinde gradvist over en periode på nogle uger og måneder. Til sidst vil WhatsApp nærmest være ubrugelig.

Med andre ord har man god tid til at acceptere de nye dele-betingelser. Undervejs vil WhatsApp sende masser af remindere til brugerne. Acceptere skal de for at kunne benytte app’en på længere sigt.

I store lande som f.eks. Tyskland, Spanien og Brasilien er WhatsApp nærmest uundværlig for befolkningen. (Infografik: Statista.com)

I et blog-indlæg skriver WhatsApp bl.a.:

”Efter et antal uger med begrænset funktionalitet vil du ikke længere kunne modtage indkommende opkald eller notifikationer. WhatsApp vil også stoppe (gradvist) med at sende beskeder og opkald til din telefon.”

Problemet er ikke voldsomt stort i Danmark, hvor kun 11 procent af den voksne befolkning bruger WhatsApp. Til sammenligning er 74 procent medlem af Facebook.

Til gengæld kan tvangen over på en slags WhatsApp Lite og en truende udsmidning være en voldsom ting i andre lande.

Ifølge analysebureauet Statista er WhatsApp f.eks. utrolig populær i Brasilien, hvor 98 procent af befolkningen, der er online, siger, at de bruger besked-app’en ofte.

I Spanien og Italien er det 96 procent, mens WhatsApp kun har 25 procent af amerikanerne som faste gæster, selvom USA er det sociale medies hjemmebane….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laptop i moduler