Sæt lyd på dine briller

Her er Huaweis nye P50

(Foto: Gizchina)

Det er ikke længe siden, at mange af os ventede med stor spænding, hver gang Huawei ville præsentere nye smartphones.

Det skete som regel to gange om året, og hver gang havde den kinesiske gigant for vane at lancere kameraer i super-klassen.

Huawei skulle jo forsvare sin position hos fototest specialisterne DxOMark som leverandør af markedets bedste kamera-mobiler.

Den har Huawei for nylig mistet til ærkerivalen Xiaomi, hvis nye Mi 11 Ultra ligger suverænt i spidsen i verden, når det gælder foto og video på smartphones.

Spørgsmålet er, om Huawei kan tilbage-erobre førstepladsen med sin kommende P50 telefon. Den skulle have været på markedet her i foråret, men dukker nok først op den 17. juni.

Det er i hvert fald datoen, hvor Huawei vil holde et event i Kina med lutter nye mobiltelefoner på programmet. Det skriver sædvanligvis velinformerede kilder i det kinesiske sociale medie Weibo.

I teorien kan Huawei sikkert godt overraske med P50 og udfordre Xiaomi til fingerspidserne. Praksis er bare desværre noget helt andet:

De fem kamera objektiver op Huawei P50 Pro+ fylder en pæn stor del af telefonens bagside. (Foto: Weibo)

På grund af USA’s sanktioner har Huawei meget svært ved at skaffe nødvendige elektroniske stumper til næste generation mobiler.

Huaweis egne reservedels-lagre er ved at løbe tomme, og intet ser ud til, at amerikanerne sletter deres bandlysning.

Dertil kommer, at Huawei er nødt til at bruge sit eget Harmony styresystem – ikke Googles originale Android 11 eller 12.

Huawei har et stort antal apps i sin egen online butik, men den mangler de internationale bestsellere fra USA – Facebook, Instagram , YouTube osv.

Af samme grund er Huaweis smartphone salg styrtdykket uden for Kina. Det gælder bl.a. i Europa og Danmark.

Derfor har vi ikke set skyggen af Huaweis seneste smartphone topmodeller her i landet. Sandsynligvis vil det også være tilfældet med den nye P50.

Anerkendte kinesiske branche-medier som f.eks. Gizchina skriver åbenlyst, at P50 meget vel kan blive Huaweis sidste mobil i topklassen.

Derefter vil Huawei angiveligt hoppe helt ud af smartphone business og i stedet satse på elbiler, laptops, kunstig intelligens og tele-netværk til 5G og 6G.

Her ses de hvide og sorte udgaver af Huawei P50 serien. (Foto: Passport / Weibo)

Hvis man kan stole på de nye spion-fotos af P50, som er lækket i de kinesiske sociale medier, ligner Huaweis nyhed Samsungs Galaxy S telefoner i det ydre design. I hvert fald set forfra.

Bagsiden er mere markant med et stort kamera-panel, der indeholder ikke færre end fem objektiver. Det er flere end nogensinde før hos Huawei.

Traditionen tro har de dyrere modeller i den nye Huawei P50 serie haft tyske Leica ind over for at forbedre linser og software.

 

Ifølge rygterne udstyres topmodellen P50 Pro+ med en Sony IMX800 billedsensor på hele én tomme i hoved-kameraet. De mindre modeller må nøjes med en Sony IMX707Y sensor.

De øvrige objekter bliver formentlig en super vidvinkel, en makro, en dybdemåler og en ”liquid” linse, som Huawei også vist tidligere.

Formentlig vil P50 køre med en Kirin 9000 motor af egen avl. Den er ikke ny længere, men er den stærkeste, som Huawei kan producere på nuværende tidspunkt.

P50 får den seneste nye Kirin 9000E version, der disker op med meget hurtig 5G og otte kerner. Den indeholder også grafik i 24 bit, så den er ret suveræn til computerspil….

OLED skærmen på den nye Huawei P50 Pro+ er på 6,7 tommer og lynhurtig med en opdaterings-frekvens på 120 Hz. Batteriet er på 4.800 mAh med hurtig opladning. (Foto Gizchina)

(Foto: Gizchina)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæt lyd på dine briller