Gaming er socialt

Mobiler mod Corona

(Foto: Rodion Kutsaev / Unsplash)

Når smarte ure kan bruges til at måle motion, puls og blodtryk, må det næste vel være, at vi kan bruge mobiltelefonen til at opdage Covid-19.

Det er de jo allerede i gang med via spore-apps eller digitale Corona pas. Men sådan direkte ”snuse” sig til Corona virus som en digital blodhund kan de endnu ikke.

Om alt går vel, kan det hurtigt ændre sig.

Forskere i Medical division hos den amerikanske industri gigant General Electric (GE) er nemlig i fuld gang med at udvikle bittesmå sensorer, der kan føle Corona i luften.

General Electric vil indbygge disse sensorer i smartphones og smartwatches, hvor de kan bruges til at advarer brugerne om at de er i Corona fare.

Sensorerne skal kunne fungere, ligesom vi i dag bruger stregkode læsere eller lommelygten på en mobiltelefon:

Amerikanske forskere udvikler sensorer, der kan få mobiltelefonen til at fungere som en blodhund mod Corona. (Foto: GE Research)

Man peger f.eks. på en overflade, der så bliver undersøgt digitalt for virus og bakterier.

Senere skal sensorerne også kunne analysere mængden af Corona virus i luften eller menneskets ånde. Præcist som de i dag kan anvendes som alkometre.

På den måde vil man – i hvert fald rent teoretisk – kunne brtuge sin mobil som fremtidens Corona lyntester.

”Vores sensorer er som en slags digitale politihunde. Vi træner dem til at spore en bestemt ting, og det kan de så rigtig godt bagefter,” forklarer Radislav Potyrailo. Han er afdelingschef i GE Research.

Hans afdeling har netop fået statslig støtte fra USA’s National Institute of Health til at udvikle videre på de lovende Corona sensorer.

Desværre er der ingen garanti for, at vi rent faktisk kommer til at se de digitale Corona næser blive indbygget i iPhones og Android telefoner fra om et par år.

Men håbet er der. Bliver de en succes, vil sensorerne også kunne trænes til at opspore andre fremtidige virus, bakterier og truende pandemier.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaming er socialt