Kniven til næsten alt

Gaming er socialt

(Foto: StartupStockPhotos / Pixabay)

Computer-spillere, gamere og e-sportsfolk portrætteres ofte som egoister og ego-trippere, der kun tænker på sig selv og sjældent interesserer sig for fællesskaber og andre.

Intet er mere forkert, viser en ny analyse fra YouGov til teleselskabet 3.

Mange forældre til gamere ser computer- og mobilskærmen som et sted, hvor deres børn kan mødes med andre og udvikle nye venskaber.

Det siger halvdelen af de 1.001 forældre, som er blevet interviewet til undersøgelsen. De har alle børn i alderen fem til 18 år, der bruger mange timer på computerspil.

Gaming og e-sport foregår i stigende grad på smartphones. (Foto: ScreenPost / Unsplash)

Syv af ti forældre ser også gaming og e-sport som en god mulighed for at for at finpudse børnenes engelsk-kundskaber.

73 procent vurderer, at gaming bidrager positivt til børnenes evne til at begå sig online.

”For mange børn og unge er gaming en social aktivitet, hvor man spiller sammen med vennerne. Derfor er det helt naturligt, at de unge har søgt nærhed via spillene, mens de voksne har krævet afstand og fysisk isolation under Corona,” forklarer Jesper Bennike. Han er direktør for privatmarkedet hos 3.

”Mange forældre forstår i dag, at gaming har været en livline for børnene i Corona tiden. Computer-spillene har givet adgang til fællesskab i en svær tid. Øvelsen ligger i at ramme en fornuftig balance mellem det virtuelle og det virkelige liv,” fortsætter han.

Halvdelen af forældrene synes, at deres børn bruger for meget tid på spil på skærmen. (Foto: 3)

Teleselskabet 3 giver tre gode råd til forældre, der er i tvivl om, hvordan de skal håndtere deres børns store interesse for gaming og online spil.

Undersøgelsen viser nemlig, at næsten halvdelen af forældrene – 48 procent – synes, at børnene bruger for meget tid foran skærmen. Hver fjerde danske forælder forstår slet ikke, hvorfor deres barn er så optaget af gaming.

Forstå universet og sproget
Det er vigtigt, at forældrene har en forståelse for den verden, barnet er i. Prøv derfor at se med over skulderen en dag og lad barnet forklare, hvad der foregår på skærmen. På den måde får I et fælles sprog og et fælles udgangspunkt at tale ud fra.

Spørg nysgerrigt
Hvis barnet skal fortælle om, hvad der sker bag skærmen, er det vigtigt, at forældrene anerkender timerne brugt foran skærmen som vigtige. De skal spørge nysgerrigt ind, som man ville gøre efter en skoledag eller en lege-aftale. Spørg f.eks. ”hvem spillede du med i dag?” eller ”hvordan gik spillet?”

Husk at italesætte grænser
Selv om børnene er eksperter i spillet, er det stadig en del af forældrenes opgave at lære barnet om at sætte grænser – hvordan man siger fra i det digitale univers. Snak om, hvad der er rigtigt og forkert. Ligesom I snakker om grænser i andre sammenhænge.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kniven til næsten alt