Verdens dyreste Wii

Rørende oplevelse

(Foto: Bang & Olufsen)

Hvis du lige har 80.000 kroner til overs, og du gerne vil have dine kasser af højttalere afløst af et par elegante ”lydrør”, er Bang & Olufsens helt nye Beolab 28 det helt rigtige.

De fremtræder i B&O’s rene design, der integrerer den trådløse højttaler som skulptur i stuens indretning. Smukt, men også dyrt.

En ny (og seværdig) feature på Beolab 28 er mekaniske gardiner eller jalousier, der åbner og lukker, alt efter hvordan man ønsker lyden spredt i lokalet.

Den kaldes Beam Width Control og skifter mellem to tilstande:

 

I ”Narrow Mode” indsnævres spredningen, så den ikke reflekteres fra f.eks. vægge. I stedet ledes tonerne direkte mod lytteren, der sidder i, hvad B&O kalder ”the ultimate sweet spot.”

Her ses de mekaniske jalousier , der åbner eller lukker sig, alt efter hvor meget man vil have lyden spredt i lokalet. (Foto: Bang & Olufsen)

Tilsvarende sender “Wide Mode” lyden i flere forskellige retninger. Det giver den fordel, at man kan bevæge sig rundt i lokalet og alligevel få en god lytte-oplevelse.

Den nye sprednings-kontrol suppleres af Active Room Compensation, der også kendes fra andre B&O højttalere i de dyrere prisklasse. Den sørger for automatisk at tilpasse højttaleren akustisk til det rum, den placeres i.

Foden på Beolab 28 indeholder bashøjttaleren på 6,5 tommmer. Den kan placeres på gulvet, hvilket de fleste nok vil gøre. B&O giver dog også mulighed for at sætte højttaler-cylinderen på en væg.

Indendørs i Beolab 28 sidder tre tre fuldtone-enheder på hver tre tommer og en enkelt diskant på én tomme.

Endelig bruger B&O toppen af røret til en række manuelle betjenings-kontroller. De lyser op, når man nærmer sig, og omfatter play/pause, skip og volumen.

(Foto: Bang & Olufsen)

Desuden er der fire preset knapper til f.eks. Spotify spillelister, internet radiostationer osv, som man har udvalgt på forhånd og lytter meget til.

Alternativt til betjeningen på selve højttaleren, kan man kontrollere den via en trådløs fjernbetjening eller en B&O app på mobiltelefonen.

Beolab 28 kan arbejde trådløst med Wi-Fi, BluetoothApple AirPlay 2, Chromecast og  Spotify Connect. Foretrækker man kabel, kan man bruge Ethernet, Powerlink og optiske forbindelser.

Først til efteråret kan Beolab 28 indgå i en multi-room opsætning med Beolink. Indtil da kan man dog bruge dem som multi-room via AirPlay 2 eller Chromecast.

Naturligvis følger Beolab 28 den nye fremtids-strategi fra B&O:

Sådan ser Beolab 28 ud, når de er monteret på en væg. (Foto: Bang & Olufsen)

 

Det betyder dels, at højttalerens styre-modul let kan udskiftes, hvis det går i stykker. Dels kan det erstattes med et nyere, der kan køre med fremtidens standarder for netværk og trådløs kommunikation.

Som vanligt med Bang & Olufsen produkter i topklassen har køberen mange muligheder for at vælge farve og kombinationer af finish og stoffer:

Selve cylinderen fås i bl.a. Natural Silver, Black Anthracite og Bronze Alu. Gitrene kan vælges i gråt eller gråt melange stof eller i træ i lys egn, eg, røget eg og valnød.

Beolab 28 kan købes hos udvalgte forhandlere og på bang-olufsen.com fra i dag. Priserne begynder ved 80.000 kroner pr. par med tekstil-forplade og 90.000 med træ….

Beolab 28’s betjeningspanel på toppen. Knapperne lyser op, når en hånd nærmer sig. (Foto: Bang & Olufsen)

(Foto: Bang & Olufsen)

 

Et kig ind i Beolab 28. (Foto: Bang & Olufsen)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens dyreste Wii