Motion fra mobilen

På party med Sony

(Foto: Sony)

Når man er opfinder af den legendariske Walkman og den populære Playstation spillekonsol, er det vel helt oplagt også at satse på sjov lyd.

I hvert fald har Sony lanceret en hel stribe trådløse party-højttalere i de senere år. Nu kommer der så yderligere tre i skikkelse af XP500, XP700 og XG500 boksene.

Hi-Fi er der ikke tale om. Snarere stor og kraftfuld lyd. Lidt ærgerligt, for denne satsning kan nok ødelægge Sonys ellers udmærkede image for at lave seriøse Hi-Fi anlæg.
Never mind. Datoen fortæller os, at vi nærmer os udendørs sysler og glæder. De udendørs temperaturer dog ikke.

Det giver et par ekstra dage til at spekulere over, om vi har brug for en ny og larmende højttaler, man kan bære rundt til strand, picnic, sommerhus eller bare egen have og stue.

Sonys nye party højttalere har integreret bærehåndtag. (Foto: Sony)

De nye Sony bokse i X-serien bygger alle på firmaets specielle X-Balanced højttaler-enheder. De er aflange og har ikke en cirkelrund membran som normalt.

Ifølge Sony skal det sikre et højere lydtryk uden forvrængning. Lyden skal være mere rig og klar end i de fleste andre bærbare højttalere: En Mega Bass funktion giver ekstra punch i de nedre regioner, mens Live Sound skal kunne genskabe atmosfæren fra en live koncert – bare hjemme i stuen eller på terrassen.

I dag er højttalere ikke kun lyd, men også lys. Derfor har Sony indbygget LED-lamper i sine tre nye bokse. De kan både bruges til disco-lys og til mere beroligende farver til en afslappende aftel med musik.

Både lys og lyd kan så synkroniseres med op til 99 andre kompatible højttalere. Det er en feature, som Sony kalder Party Connect.

Sonys XG500 højttaler har bl.a. indbygget karaoke funktion. (Foto: Sony)

 

Sony SRS-XP700 er flagskibet blandt disse bærbare party-højttalere. Den er bl.a. kendetegnet ved at have hele fire diskant-enheder. Tre på fronten og én på bagsiden, der skal være med til at give et nærmest 360 graders lydbillede. De mindre XP500 og XG500 bokse med nøjes med to høj-effektive front diskanter.

Alle tre højttalere kan tåle regnvejr. Den rørformede XG500 har en IP66 specificering, mens de to andre må nøjes med IPX4 mod vand og støv.

Højttalerne tilsluttes trådløst via Bluetooth eller via USB-kabel. Sidstnævnte bruges også til art lade boksenes batterier op.

Musikken styres via Sonys Music Center og Fiestable apps til mobiltelefon eller tablet. Fiestable indeholder bl.a. flere karaoke funktioner og sjove lydeffekter, som man kan føje til musikken.

De tre højtråbende Sony nyheder kommer til salg fra juni. Priserne bliver 2.700 kroner for XP500, 3.200 kroner for XG500 og 3.800 kroner for XP700 modellen….

Her ses bestykningen i Sonys lille højtråbende CXG500 højttaler. (Foto: Sony)

Med indbygget lysshow passer XP700 højttaleren fint til elektrisk musik. (Foto: Sony)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motion fra mobilen