iPads dominerer verden

OPPO tænker BIG

(Foto: BIG)

I gamle dage var det bankerne, der dominerede arkitekturen, når det gjaldt erhvervs-byggeri. Den ene imponerede skyskraber med glas-facader blev rejst med bankernes penge og logo på.

Derpå var det kultur-institutionerne, der kom for tur. Talrige operaer, museer og musikhuse verden over har markeret sig med smukke og/eller imposante bygningsværker.

Nu ser det ud, til at high-tech industrien vil samme vej. Måske især den del, der sælger hundreder af millioner smartphones hvert år.

Apples cirkelrunde hovedsæde i Silicon Valley er uden tvivl det mest berømte. Måske også fordi det er helt selvforsynende med energi via solceller og vindmøller.

(Foto: BIG)

Apple får dog stærk konkurrence – i både mobiltelefoner og arkitektur.

Danske Bjarke Ingels Group (BIG) har nemlig tegnet et nyt og meget iøjnefaldende udviklings-center for den kinesiske mobil-fabrikant OPPO.

OPPO hører til verdens fem største smartphone fabrikanter, men er ikke særlig kendt i Danmark. Det er til gengæld OPPO’s søsterselskab OnePlus.

Men der er helt tydeligt mange penge i mobiltelefoner, når virksomheder som Apple og OPPO har råd til at hyre verdens fremmeste stjerne-arkitekter.

(Foto: BIG)

OPPO hyrede f.eks. sidste år de lige så kendte Zaha Hadid Architects til at bygge firmaets administrative hovedsæde i den kinesiske storby Shenzhen. Det skal stå færdigt i 2025.

Det nye BIG-designede udviklings-center kaldes for O-Tower og skal ligge i Hangzhou. Hvad det skal ligne, er åbenlyst. Første bogstav i OPPO’s navn.

Bygningen skal minde om et uendeligt loop, der udnytter naturligt dagslys til det maksimale. Inde i o’ets centrum placeres en stor og grøn oase for de ansatte.

De lavere etager i O-Tower vil være åbne for offentligheden. Her vil de kunne finde arealer til udstillinger, konferencer, workshops, restaurant osv. OPPO’s udviklingsfolk sidder længere oppe i bygningen.

Som altid hos Bjarke Ingels er der meget klima-rigtigt i byggeriet: Tårnets glasfacade er således fyldt med solpaneler, der automatisk følger solens stråler. De skal dække op til 52 procent af husets energi-behov….

(Foto: BIG)

(Foto: BIG)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPads dominerer verden