Fitness-ure bliver luksus

Så mange penge bruger vi på bredbånd

 

(Foto: cherylt23 / Pixabay)

Danmark er et af de billigste lande i Europa at købe bredbånds-forbindelser i. I hvert fald, når man sammenligner prisen med de gennemsnitlige lønninger i vores lille land.

Ifølge en ny international analyse betaler danskere kun 1,4 procent af deres årlige netto-løn til at sikre sig hurtig adgang til internet og tv via kabel eller mobil.

Albanerne betaler den relativt højeste pris i Europa for bredbånd. Nemlig 7,1 procent af deres rådigheds-løn.

I rene kroner og ører er Norge det land, hvor bredbånd er allerdyrest. Nordmændene betaler i gennemsnit 798 euro eller ca. 6.000 kroner om året for netforbindelsen.

I Danmark koster den 524 euro pr. år eller ca. 4.000 kroner i snit. Det er 43,71 euro eller ca.   330 kroner om måneden, hvilket er den femte-dyreste i Europa.

Allerbilligst i Europa er Ukraine med kun 64 euro om året eller 5,3 euro om måneden. Det er sølle 40 kroner!

Danmark er relativt set et af de billigste lande i Europa at købe bredbånd i. Kigger vi på den rene pris i kroner og ører, er Danmark pludselig femte-dyrest. (Foto: Michal Jarmoluk / Pixabay)

Analysen stammer fra den britiske webportal AddictiveTips.com, der har specialiseret sig i at uddele gode og gratis råd om alt mellem himmel og jord. Det meste handler dog om pc’er og mobiltelefoner.

AddictiveTips brugte informationer fra Cable.co.uk og Numbeo til at lave sin omfattende sammenligning af bredbånds-priser i 37 lande.

Undersøgelsen er interessant, fordi den ikke bare tjekker priser, men relaterer dem til købekraften i de enkelte lande. Det giver et mere realistisk billede, ligesom fødevare- og boligpriser også ville gøre.

Mindst ondt i pengepungen gør bredbånd således hos schweizerne. De skal kun lægge 1,1 procent af deres årlige gennemsnitsløn efter skat. Den er i øvrigt på 61.660 euro eller ca.  467.000 kroner.

Så skal folk i Grækenland, Portugal, Montenegro, Serbien og Bosnien & Montenegro afsætte meget mere af deres budget til bredbånd. I alle disse lande går over tre procent af netto-lønnen til internet.

(Infografik: AddictiveTips.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitness-ure bliver luksus