Facebook spiller med Spotify

Fitness-ure bliver luksus

(Foto: Fitbit)

Motions-armbånd, fitness-måler, aktivitets-tracker, kondi-ure. Kært barn har mange navne.

Generelt set har fitness-urene dog været ret billige. Mange af dem også fremstillet i plastik for at presse prisen ned – og holde afstand op til de dyrere smartwatches.

Fra i dag har fitness urene fået en ny luksus klasse. Det sker med Fitbits nye Luxe armbånd, der sagtens kan gå hen over blive en mode -trend. Især hos kvinder.

Ud over den mere sporty side, som alle motions-ure kan håndtere, satser Fitbit også på de mere bløde sider af tilværelsen.

(Foto: Fitbit)

Fitbit Luxe indeholder nemlig en avanceret stress-måler og -manager. Dertil kommer et stort udvalg af features til mindfulness osv.

Fitbit har solgt 39 millioner aktivitets-trackere på egen hånd. I dag er Fitbit en del af Google og den tilhørende marketing-maskine. Derfor er et mål på flere hundrede millioner enheder næppe urealistisk.

Med Luxe forsøger Fitbit for alvor at forvandle et motionsur til et smykke på armen:

Det sker dels ved at alliere sig med mode-accessory-firmaet Gorjana om farver på urkasse og armbånd. De fås i kulørerne sort, orkide-pink og hvid.

Fitbit Luxe indeholder en avanceret søvn-måler. (Foto: Fitbit)

Dels ved at anvende en teknologi til at bygge urkassen, der kendes fra juveler. Den hedder ”metal injection molding” og skal give en mere elegant overflade, end man normalt ser på aktivitets-trackere og smartwatches.

Resultatet er markedets tyndeste motions-ur med AMOLED skærm. Fitbit Luxe er helt uden knapper og skal derfor betjenes med tryk på displayet eller håndbevægelser hen over det.

Ligesom Fitbits øvrige trackere og smartwatches kan den nye Luxe måle og overvåge en masse helbreds-relaterede ting:  Lige fra hjerterytme og puls, over åndedræt og temperatur til søvn og blod-iltning.

Desuden kan Luxe holde styr på brugerens daglige skridt, motion, kalorie-forbrænding og kvinders menstruations-cyklus.

Mere nyt er Luxe’ særligt udviklede evne til at hjælpe sin bærer med stress. Det foregår ved at måle variationer i hudens temperatur og elektricitet på overfladen.

Resultaterne lægges i en Stress Management app, der kommer løbende med forslag til, hvordan man kan slappe af og komme ned på jorden igen.

Stress styringen suppleres af et stort kapitel om mindfulness:

Tegner man abonnement på Fitbit Premium, får man adgang til en række stress-forebyggende trænings-programmer og 200 mindfulness sessioner fra en række anerkendte eksperter på området. En af dem er den kendte, men ofte kontroversielle Deepak Chopra.

Med Luxe vil Fitbit gøre motions-armbånd til et smykke. (Foto: Fitbit)

Yderligere sundheds-værktøjer inkluderer registrering af mad, væske og vægt. Premium-medlemmer får adgang til mere end 60 nye indlæg om kost, herunder sunde opskrifter fra Fitbit og ”Eating Well Magazine.”

Endelig er der selvfølgelig den traditionelle sport og motion, som aktivitets-trackere a la Fitbit oprindelig blev udviklet til:

På den nye Luxe kan man vælge mellem 20 forskellige sportsarter direkte på håndleddet. Blandt dem er golf, pilates, spinning, tennis, cykling, løb og gåture.

Fitbit Luxe er ikke et smartwatch, men tæt på. Luxe kommer f.eks. uden GPS. Derfor skal man som regel have både aktivitets-ur og smartphone på sig.

Luxe er ikke kun til kvinder, men bestemt også til mitions- og stress-bevidste mænd. (Foto: Fitbit)

Til gengæld ser Luxe ud til at være meget lettere at betjene end et smartwatch.

Luxe kan desuden modtage notifikationer fra mobilen, bruges som alarm eller stopur. Desuden er Luxe kompatibel med både Android og iPhone.

Fitbit Luxe kan køre op til syv dage på en opladning. Det er vandtæt ned til 50 meters dybde og vil automatisk måle ens præstationer, mens man svømmer.

Luxe kommer på det danske marked senere på foråret til priser fra 1.199 kroner. Med i prisen følger et seks måneders prøve-abonnement på Fitbit Premium tjenesten….

Fitbit Luxe fås i flere moderigtige farver. (Foto: Fitbit)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook spiller med Spotify