Maske med musik i

LG efterlader mobilt hul

Sidste års LG Wing telefon.. (Foto: LG)

Natten til i går trillede nyheden ind i min email indboks, at LG forlader mobil-verdenen senest den 31. juli.

LG er kæmpestor i tv-apparater, skærme, hårde hvidevarer og anden elektronik, men netop smartphones har den sydkoreanske fabrikant haft svært ved at klare sig iblandt.

Sådan var det ikke i gamle dage.

Hvad de færreste husker er, at LG faktisk kom på markedet før Apple med en touch screen mobil. Det var den 12. december 2006 med LG Prada telefonen. iPhone blev først vist første gang den 9. januar 2007.

LG er det tredje-største smartphone mærke i USA. (Infografik: Statista.com)

For nogle år siden var LG desuden tredje-størst i verden efter Samsung og Apple. Det var, inden kineserne for alvor kom på markedet med billige smartphones.

Netop den øgede konkurrence i mellempris- og økonomi-klassen giver LG skylden for, at selskabet nu siger farvel til mobiltelefoner.

LG vil i stedet fokusere på vækst-områder som tv, komponenter til elbiler, robotter, det smarte hjem, kunstig intelligens, 5G og business-til-business løsninger.

I Danmark vil de færreste bemærke, at LG forsvinder fra smartphones. LG har ikke solgt mobiler her i landet gennem flere år, men til gengæld markeret sig inden for OLED tv og smarte hvidevarer.

Helt anderledes på det amerikanske marked, hvor LG helt op til nu har stået stærkt med en markedsandel på omkring 10 procent.

I samarbejde med det italienske modemærke Prada kom LG faktisk på markedet med verdens første touch screen mobil en måned før Apple med iPhone. Det var i december 2006. (Foto: LG)

Det skyldes primært, at flere af de store kinesiske mobilmærker som f.eks. Huawei, Honor og Vivo enten slet ikke eller kun i mindre omfang har været markedsført i USA.

I 2020 solgte kun Apple med 44 procent og Samsung med 32 sælger flere smartphones end LG til amerikanerne.

Med LG ude af billedet om nogle få måneder bliver der et hårdt slagsmål om at erobre de 10 procent i USA.

Højst sandsynligt bliver Samsung den store vinder, der kan nærme sig iPhone i størrelse på bekostning af LG.

Ifølge analyse-firmaet Counterpoint Research var LG’s globale markeds-andel faldet til kun 1,9 procent i 2020. Det svarer til 24,7 millioner solgte telefoner….

På verdensplan er LG rutsjet helt ned på en niende-plads. Det andet store mobilmærke fra Sydkorea – Samsung – solgte sidste år 10 gange flere smartphones end LG. (Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maske med musik i