Android og iOS sladrer om dig

Lyden er påske-rigtig

(Foto: Lumio)

Jeg ved godt, at det er første april, men denne påske-historie er faktisk sand. Den nye Teno højttaler ligner et knust strudse-æg og kan faktisk købes formedelst 300 dollars.

Teno er skabt af det amerikanske design-firma Lumio. Det har tidligere vakt opsigt med sin Lito lampe, der kan foldes sammen som en bog – og ligner en god roman.

Den nye højttaler er Lumios svar på den voksende hærskare af bærbare Bluetooth højttalere, der ofte ligner hinanden som to dråber påskebryg.

Lumio har hentet både navnet på og inspirationen til Teno i japansk kultur, hvor begrebet ”kintsugi” er en metode til at samle potteskår til en smuk fremtid.

(Foto: Lumio)

 

I lukket og tavs tilstand ligner Teno faktisk et dinosaur-æg – apropos påske – eller en skål fyldt med vellyd.

Den dukker op, når man trækker de to halvdele af højttaleren fra hinanden.

Så frigives adgang til Tenos fuldtone enhed på 45 mm. Samtidig tændes et indvendigt lys i Teno, der så kan bruges både som diskret hyggelampe og formidler af musik.

45 lyder ikke som en højttaler, der kan larme: Hvis man kobler to Teno’er sammen trådløst, skal de dog kunne spille lokaler op på 15 til 20 kvadratmeter. Det er, hvad vi andre kalder værelser.

(Foto: Lumio)

 

Det traditionelt japanske følger Lumio også op i valget af materialer. Kabinettet på den lille højttaler er således lavet af støbt harpiks med sandkorn i.

Det skal give et meget ”naturligt” produkt, som samtidig er solidt og holdbart. Om lyden også er lige så naturtro, må komme an på en prøve. Jeg har desværre ikke hørt Teno i virkeligheden endnu.

Ifølge fabrikanten kan hans musikalske påske-æg køre i fire timer på en batteri-opladning, når LED-lys og lyd-volumen er skruet helt op. Har man kun musikken tændt, klarer den otte timer.

Lumio sælger sin lidt fascinerende nyhed i enten lava sort eller arktisk hvid. Som nævnt er prisen 300 dollars eller knap 2.000 kroner ved forudbestilling….

(Foto: Lumio)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Android og iOS sladrer om dig