Mi Band 6 er næsten et smart-ur

De 10 bedste kamera mobiler lige nu

Mi 11 Ultra. (Foto: Xiaomi)

Traditionelt har Huawei haft nærmest abonnement på de øverste pladser på hitlisten hos det franske test-laboratorium DxOMark, der betragtes som foto- og mobilbranchens reference, når det gælder vurdering af nye apparaters evne til at tage fotos, video, selfies og afspille lyd.

Den faste position i toppen er nu truet for Huawei, der ellers har nok andre udfordringer at slås med efter sortlistningen fra USA og mange teleselskabers afvisning af Huaweis 5G netværk.

Den nye nummer ét i verden, når det gælder mobiltelefon kameraer, er fra i går Xiaomis nye Mi 11 Ultra smartphone.

Den senest opdaterede Top-10 fra DxOMark placerer Xiaomis nye topmobil temmelig suverænt i spidsen,

Xiaomi Mi 11 Ultra scorer 143 points, hvilket er tre flere end Huaweis seneste Mate 40 Pro+ telefon.

OnePlus er kommet op at toppes med DxOMark og vil ikke længere sende nye mobiler til test. Derfor får vi desværre ikke at vide, hvordan den nye OnePlus 9 med Hasselblad kameraer placerer sig på ranglisten over verdens bedste kamera mobiler. (Foto: OnePlus)

Den er desværre aldrig landet i danske butikker på grund af Huaweis manglende Google software, mens der er gode chancer for, at vi snart for Mi 11 Ultra at se.

Huaweis ældre modeller klarer sig dog fortsat flot i DxOMarks Top-10, hvor de sidder på tre placeringer. Xiaomi sidder på to, og det samme gør Apple.

Vi får desværre ikke mulighed for at se Xiaomi Mi 11 Ultra sammenlignet på foto-evner med OnePlus ligeledes helt nye 9 Pro telefon, hvilket ellers ville have været oplagt.

OnePlus har nemlig besluttet at lægge DxOMark på is og nægte at sende telefoner til anmeldelse i det ansete test-laboratorium.

OnePlus mener åbenbart, at DxOMark ikke er så neutral, som laboratoriet burde være.

Verdens største smartphone fabrikant – Samsung – må nøjes med en beskeden 11. plads på listen over de bedste kamera-mobiler. (Foto: Samsujng)

Det skal bl.a. være gået ud over OnePlus 8T modellen fra efteråret, der landede helt nede på en 39. plads med 114 points.

Forgængeren OnePlus 8 Pro klarede sig en smule bedre med 118 points og en ligeledes skuffende position 27 blandt verdens bedste kamera-mobiler.

Helt ufortjent og unfair, mener OnePlus, der har store ambitioner på vegne af sine nye 9-modeller. De har fået ekstra hjælp til det fotografiske fra berømte svenske Hasselblad.

Never mind. DxOMarks specialister er især svært imponerede af Xiaomi telefonens evner til at tage fotos.

Her får Mi 11 Ultra en ny rekord-score på 148 points – formentlig takket være dens meget store og lysstærke Samsung billedsensor.

Huaweis Mate 40 Pro+ var i en periode verdens bedste kamera-mobil. Den er nu fortrængt fra førstepladsen af Xiaomis helt nye Mi 11 Ultra. (Foto: Huawei)

Mi 11 Ultra henter samtidig flotte 117 points i video-optagelser – man kan f.eks. tage 8K video med tre objektiver på samme tid – mens telefonens zoom-evner får mere moderate 100 points.

Her er den seneste nye Top-10 fra DxOMark over verdens bedste kamera-mobiler lige nu:

  1. Xiaomi Mi 11 Ultra – 143 points
  2. Huawei Mate 40 Pro+ – 139
  3. Huawei Mate 40 Pro – 136
  4. Xiaomi Mi 10 Ultra – 133
  5. Huawei P40 Pro – 132
  6. Vivo X50 Pro+ – 131
  7. Apple iPhone 12 Pro Max – 130
  8. Apple iPhone 12 Pro – 128
  9. Xiaomi Mi 10 Pro – 128
  10. OPPO Find X2 Pro – 126

Ud over OnePlus telefoner i Top-10 savner man også Samsung på listen. Verdens største fabrikant af smartphones bygger åbenbart ikke kameraer godt nok, selvom det netop er en billedsensor fra Samsung, der sender Xiaomi helt op på førstepladsen.

Samsung dukker dog op lige uden for Top-10 med sin Galaxy S20 Ultra 5G, der henter 126 points på en 11. plads.

Ifølge DxOMark har Samsungs nyere Galaxy S21 Ultra telefon et dårligere kamera end sidste års topmodel og ender derfor nede på position 18….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mi Band 6 er næsten et smart-ur