Rygsæk giver blinde øjne

Pas på, hvis du har Android

(Foto: Jonathan Sautter / Pixabay)

Malware og virus på mobiltelefoner er desværre ikke noget nyt.

Hvad der er mest foruroligende er, at programmørerne bag den ond-artede software kan blive ved med at finde på nye og kreative veje at skjule sig selv, så hverken anti-virus programmer – og slet ikke brugerne af mobilen – kan opdage dem.

Den seneste nye malware variant ligner således en system-opdatering til Android styresystemet til forveksling. Det oplyser sikkerheds-firmaet Zimperium.

Det gør malwaren ekstra farlig. Netop system-opdateringer er jo netop designet, så de skal lukke sikkerheds-huller og sårbarheder.

Derfor vil de fleste Android brugere ikke fatte mistanke, når de modtager en mail eller en online opfordring til at opgradere deres styresystem.

(Foto: Zimperium)

Heldigvis har denne nye malware variant selv en svaghed, der kan afsløre den. Smartphone brugeren bliver netop opfordret til at downloade opdateringen fra en fremmed tredje-parts webbutik. Ikke som normalt fra fra Google selv eller fra fabrikanten af mobiltelefon.

Alene den kendsgerning burde få alarm klokkerne til at ringe hos de fleste. Men skulle bare nogle enkelte gå i fælden, kan det blive farligt.

Mange typer malware er nemlig designet, så de blot skal have nogle få døre åbnet. Når de først er inden for, spreder de sig hurtigt til andre telefoner.

Ifølge Zimperium er den nye malware i stand til at stjæle Messenger meddelelser, browser bookmarks og søgninger, data fra klippebordet, notifikationer osv.

Den gode nyhed er, at Google fortæller, at den pågældende malware ikke kan downloades fra Play Store.

Det har man ellers oplevet før, at Google – uden at vide det – har været med til at sprede malware….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rygsæk giver blinde øjne