Påsken flytter sig

Dyr lyd i ørerne

(Foto: Master & Dynamic)

For halvandet år siden lancerede det amerikanske luksus-mærker Master & Dynamic sine første trådløse øretelefoner.

De var dyre som alt andet fra Master & Dynamic, men savnede først og fremmest en aktiv støjreduktion (ANC) til den høje pris. Det havde alle konkurrenterne.

Nu følger de New York baserede audio-specialister så trenden. De nye MW08 øretelefoner har fået en intelligent støjreduktion og en række andre forbedringer, der alt i alt får nyheden til at fremtræde som et rimeligt bud til prisen.

Master & Dynamics MW08 øretelefonerne har det samme d-formede design som sin forgænger. De er fremstillet i keramik – ikke plastik – og rummer Beryllium højttaler enheder på 11 mm i diameter.

Der er også kommet hele seks mikrofoner i de små øretelefoner. De bruges dels til formidle samtaler, når MW08 bruges som håndfri telefoner.

MW08 er ikke pakket ind i plastik som de fleste andre øretelefoner. Deres ydre er lavet af keramik. (Foto: Master & Dynamic)

Dels til at optage omgivelses-støj til den indbyggede computer, der automatisk beregner den optimale støjreduktion. Hvor meget af verden udenfor skal lytteren høre?

Som udgangspunkt kan man skifte mellem fire niveauer af ANC:

Den første kaldes for ”All Day” og er beregnet til brug i mange timer under skiftende støjforhold. Den anden hedder ”Max” og giver fuld støjreduktion.

Dertil kommer to såkaldte ”Ambient” niveauer. Dels er der en, som er tunet specielt til at lade stemmer slippe ind gennem øretelefonerne. Dels er der et filter, der skal øge brugerens opmærksomhed i f.eks. trafikken.

Helt ny er også en Master & Dynamics Connect app til iPhone eller Android. Via den kan brugeren indstille øretelefonerne helt præcist efter sine ønsker – også ANC’ens styrke. Desuden hjælper app’en med at opdatere firmware, software osv.

MW08 øretelefonerne kommer i en lækker bæreæske af rustfrit stål. (Foto: Master & Dynamic)

De indbyggede batterier skal sikre 12 timers spilletid på en opladning plus ekstra 30 timer, hvis man husker at lægge øretelefonerne i den medfølgende bæreæske af rustfrit stål mellem lytningerne.

Det tager 15 minutter I bæreæsken at fylde batterierne op til 50 procent. En fuld opladning koster 45 minutter, hvilket de fleste vil opfatte som ret hurtigt.

Master & Dynamics MW08 bruger den seneste nye Bluetooth 5.2 trådløse kommunikation og kan med en IPX5 certificering godt tåle lidt regnvejr eller sved fra fitness-centret.

Prisen ligger ligesom forgængerne på 299 dollars eller knap 2.000 kroner. Det er, hvad vi er vant til fra Bang & Olufsens produkter.

Master & Dynamic produkterne er i øvrigt så gode i lydkvalitet, at de også sælges med andre luksus-mærkers navne på. Lamborghinis, Leicas, Nikes og fodboldklubben Paris Saint-Germains hovedtelefoner stammer således fra den lille fabrik i New York….

Her er Master & Dynamics nye Connect app, der skal kunne skræddersy lyden i øretelefonerne præcist efter brugerens ønsker. (Foto: Master & Dynamic)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påsken flytter sig