Når musik bliver livsstil

LEGO fejrer jubilæum i rummet

(Foto: LEGO)

Selvom LEGO efterhånden er blevet en gigant – i 2020 blev der solgt klodser for 43,7 milliarder kroner – er folkene fra Billund stadig dygtige til at lancere kreative overraskelser.

Det nye LEGO 10284 NASA Discovery Space Shuttle ser ud til at være et af de flotteste byggesæt nogensinde.

Detalje-rigdommen er imponerende. 2.354 plastik-klodser bliver til en NASA rumfærge og et Hubble Space teleskop, der burde få alle LEGO fans til at spærre øjnene op.

Byggesættet har LEGO udviklet i direkte samarbejde med NASA, der har udlånt sin tidligere astronaut Dr. Kathy Sullivan til formålet. For over 30 år siden deltog hun i NASA’s SRS-31 mission, der placerede Hubble teleskopet ude i verdensrummet.

(Foto: LEGO)

Det er nu ikke den vellykkede mission, som LEGO fejrer med sit byggesæt. Det er 40-års jubilæet for Space Shuttle. Den første af rumfærgerne blev sendt op den 12. april 1981.

Dengang åbnede Space Shuttle Discovery en helt ny æra i rumfarten med fartøjer, der kunne vende tilbage til Jorden og genbruges flere gange.

Hvis det lykkes at samle LEGO byggesættet korrekt – det er bestemt ikke for begyndere eller små børn – står man med en meget præcis model i 1:70 størrelse.

Mest iøjnefaldende er nok, at man kan åbne Space Shuttle lastrum og studere den fungerende robot-arm, der kan hæve Hubble teleskopet ud i rummet.

(Foto: LEGO)

Rumfærgens landings-gear kan trækkes ind eller ud. Man kan åbne cockpittet og kigge ind i astronauternes førerkabine med mange små detaljer.

Der er bevægelige solpaneler på teleskopet og vingeklapper på rumfærgen. Sidstnævnte kan i øvrigt aktiveres ved at dreje på raketmotorens dyser.

LEGO ved godt, at folk gerne vil udstille tingene, når de har samlet den spændende model. Derfor medfølger separate display-standere til både rumfærge og teleskop, ligesom man kan placere en informations-plakette foran bygge-resultaterne.

Den komplette Space Shuttle model måler 54 centimenter i længden,  21 cm i højden og 3 4 cm i bredden. Man skal have god plads på skrivebordet, skænken eller reolen.

LEGO sender det nye kit i handelen den 1. april – nej det er ikke en aprilsnar. Prisen bliver 1.399 kroner og mange timers byggetid….

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når musik bliver livsstil