Smuk p-plads til iPhone og co.

Hvilke lande skifter tid?

(Foto: Anncapictures / Pixabay)

Hvert år i marts skal indbyggerne i Europa og Nordamerika huske at stille uret en time frem, fordi der så igen er sommertid.

Det betyder en times mindre søvn, som man først kan indhente til oktober, hvor sommertiden er overstået, og uret igen skal stilles tilbage.

Sommertiden er elsket af få og hadet af flere. De fleste mener, at den er overflødig i dag, hvor der stort set ikke er forskel på strømforbruget med eller uden.

Værst går tidsskiftet naturligvis ud over dem, der forlader sengen ekstra træt og måske endda kommer for sent på arbejde.

I 2016 udkom der sågar en videnskabelig rapport, som påstod, at den ene times søvntab var skyld i mange færdselsuheld.

(Infografik: Statista.com)

EU har gennem flere år diskuteret, om sommertiden ikke skulle afblæses. De europæiske lande har dog ikke kunnet enes.

Ikke så meget på grund af strøm-besparelserne, men fordi de er bange for, at et tidsskifte vil skabe kaos. Utallige ure vil køre forkert. Flyplaner bliver kaos, og mange it-systemer risikerer at bryde sammen.

Oprindeligt indførte 140 lande sommertid. I år vil færre end 40 procent af dem skifte tiden.

Uden for Europa og Nordamerika bruger disse lande fortsat sommertid – Argentina, Cuba, Haiti, Iran, det meste af Mexico, Paraguay, New Zealand, Mellemøsten samt dele af Australien.

I USA er delstaterne i øvrigt ikke enige om sommertid. Arizona og Hawaii har afskaffet den.

I år begynder sommertiden om præcist en uge. Så er I advaret. Natten mellem den 28. og 29. marts skal jeres ure stilles en time frem….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smuk p-plads til iPhone og co.