Her er Nothings øretelefoner

Roam er Sonos’ smarteste

(Foto: Sonos)

De mange tusinde fans af Sonos højttalere i Danmark og ude i verden kan nu ånde op.

Efter uger og måneder med rygter og gætterier har Sonos omsider lukket op for godteposen og afsløret sin nye Roam model helt officielt.

Roam er ikke kun Sonos’ hidtil mindste og mest bærbare højttaler. Den er også den teknologisk mest praktiske, fordi den kan bruge både Bluetooth og Wi-Fi.

Det betyder, at man f.eks. kan sende musik fra smartphones, laptops og tablets til Roam, når man er ude, samtidig med at den lille store nyhed fortsat kan indgå som del af ens trådløse Sonos højttaler-system derhjemme.

(Foto: Sonos)

Roam skal være så intelligent, at den kan automatisk skifte mellem de to typer lydkilder, alt efter hvor signalet kommer fra.

Med sine beskedne  vægt på under 500 gram er Roam det hidtil mindste medlem af Sonos familien. Betydeligt mere kompakt end Sonos Move, der kom på markedet i september 2019.

Hvor Move var/er en standard Sonos højttaler på batteri, virker Roam som noget helt nyt og anderledes hos Sonos.

Det ses bl.a. i den nye ”Sound Swap” feature. Den gør det muligt at flytte musik-afspilningen fra en Roam til en anden Sonos højttaler i nærheden. Det sker ved hjælp af et enkelt tryk på en knap.

Den nye Roam højttaler er vand- og støvtæt efter IP67 reglerne. (Foto: Sonos)

På den måde kan man nemt tage lyden med sig rundt i huset og ud i haven. Eller fortsætte med musikken fra skovturen på hjemmets større Sonos højttalere, når man træder ind ad døren.

Sonos lover selvfølgelig en saftig og god lyd-oplevelse med Roam – trods højttalerens beskedne størrelse. Under afspilning kan højttaleren placeres både lodret og vandret.

Da Sonos jo regner med, at folk vil tage Roam med under armen og udendørs, er den nye højttaler bygget mere solidt end normalt.

Den har f.eks. fået silicone hjørner, så den kan tåle bump og mindre fald. Desuden er den vand- og støvtæt efter IP67 specifikationerne.

Det mobile element ses også i, at Roam kan køre med fuld musik i 10 timer på en batteri-opladning. Har man højttaleren stående i standby, kan der gå 10 dage mellem besøgene ved en stikkontakt.

Endelig er Roam lige så alsidig som andre Sonos bokse, når det gælder ”connectivity” – altså evnen til at hente musikalsk indhold fra mange forskellige tjenester.

Via Sonos app’en kan Roam forbindes til over 100 forskellige streaming services. Desuden arbejder Roam med Apple AirPlay og stemme-styring via Google Assistent og Amazon Alexa.

Sonos Roam skal koste 1.350 kroner. Nyheden kommer i butikkerne den 10. april, men kan allerede nu forudbestilles på Sonos hjemmeside. Man kan vælge mellem farverne Lunar White og Shadow Black….

Sonos Roam fås i disse to farver. (Foto: Sonos)

 

https://www.sonos.com/da-dk/home

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Nothings øretelefoner