Googles mobiler bliver sundere

Vi køber vildt mange pc’er

(Foto: Sharon McCutcheon / Unsplash)

Corona pandemien har ikke kun haft negative indvirkninger. I hvert fald er verdens pc-fabrikanter glade. De oplever en stigning i salget, som de ikke har set magen til i mange år.

Den stærkeste fremgang sker lige nu her i første kvartal af 2021, hvor vi vil købe 54 procent flere pc’er end i samme periode for et år siden.

Det får analyse-firmaet Canalys til at forudsige, at pc-salget vil nå 496,8 millioner enheder i hele 2021. Det er en optur på 8,4 procent sammenlignet med 2020.

Størst fremgang i 2021 vil kategorien med Chromebooks opleve. Over 30 procent flere af de små laptops vil gå over disken i år.

Også tablets hører til vinderne efter flere år med et svigtende salg. I år venter Canalys, at der bliver solgt 174 millioner tablets på verdensbasis.

Laptops og notebooks er fortsat de mest populære indkøb. Dem køber vi 236 millioner her i 2021. Til sammenligning vil der kun blive solgt 67,1 millioner stationære desktop pc’er.

Canalys spår i øvrigt, at stigningen i pc-salget vil fortsætte ind i 2022. Næste år vil den magiske grænse på 500 millioner enheder blive brudt….

(Grafik: Canalys)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Googles mobiler bliver sundere