En halv mobiltelefon?

Hvad med at blive digital nomade?

Begrebet digitale nomader er blevet ekstra aktuelt her under Corona krisen, fordi folk ganske enkelt ikke kan holde ud længere at være låst inde i deres bolig i månedsvis.

Det digitale nomadeliv gør det muligt at rejse og arbejde på samme tid. Naturligvis under forudsætning af, at man overholder alle Corona regler og passer godt på sig selv.

Ideen i den digitale nomade er, at man kan udnytte, at internet, Wi-Fi og mobiltelefoni efterhånden er udbredt over det meste af kloden.

Selvfølgelig overalt i storbyerne, men i stigende grad også i eksotiske feriemål, hvor man kan sidde med en laptop i skødet og fødderne dyppet i varmt blåt vand.

Som digital nomade kan man have sin arbejdsplads nærmest overalt. (Foto: AdrienBe / Pixabay)

Allerede et stykke tid inden Corona kunne man mærke en første trend mod et digitalt nomadeliv.

Unge amerikanere tog til Europa med laptoppen under armen og mobilen i lommen, og europæere tog den modsatte vej for at realisere drømmen om at bo og arbejde i f.eks. New York eller ved Californiens strande.

Trenden er blevet forstærket under virus pandemien, fordi flere end nogensinde før er blevet tvunget til at arbejde hjemmefra.

Mange fremtidsforskere regner således med, at Corona vil skabe et samfund af mange flere freelancere.

Den internationale CitizenM hotelkæde har lavet et særligt ”Global Passport”, der henvender sig specielt til digitale nomader. Med passet får man rabat og adgang til en række særlige services, hvis man lejer sig ind i op til 29 dage. (Foto: CitizenM)

 

De er ikke kun frie i valget af arbejdsgivere. De kan i princippet også arbejde hvor som helst i verden. Bare de har en acceptabel internet forbindelse og strøm til laptoppen.

Kreative sjæle i erhvervsliv og turistbranche har selvfølgelig opdaget mulighederne i de digitale nomader.

De er jo en helt ny form for gæster, der ikke bare vil holde ferie og fest i 24 dage. De vil hellere bo på samme sted i længere tid og belaster derfor rejse-destinationerne relativt mindre end de traditionelle ferieturister.

Turister kan man vel knap nok kalde de digitale nomader, for de flytter jo egentlig bare deres arbejdsplads.

Kunne I ikke også forestille jer at bruge dette resort på Mauritius som jeres nye kontor? (Foto: Ritesh Innovador / Unsplash)

I Danmark har flere hotelkæder indrettet dele af deres ejendomme til mobile kontor-arbejdspladser. Skræddersyet til moderne tiders nomader.

CitizenM hotel på Rådhuspladsen i København var formentlig det første hotel, der så chancen. Flere år før Corona sigtede CitizenM allerede efter unge gæster, som f.eks. arbejdede internationalt i virksomheder eller levede som freelancere.

Siden kom Comwell kæden, hvor man på det nye Copenhagen Portside Hotel i Københavns Nordhavn åbner langtids-leje af værelser og kontorarealer fra den 1. april.

Det sker i samarbejde med firmaet ordnung, der driver 12 kontor-hoteller landet over. Nu flytter ordnung for første gang sine kontorer ind på et rigtigt hotel.

Fænomenet digitale nomader fandtes inden Corona, men pandemien kan have forstærket trenden mod et samfund af freelancere. (Foto: ThisIsEngineering / Pexels)

Hvis samarbejdet i Nordhavn bliver en succes, er Comwell parat til at udvide konceptet til andre af kædens hoteller i Danmark.

Mere eksotisk end Københavns nye trendy bydel ved Øresund er det selvfølgelig at flytte sit mobile kontor ud på en paradis-ø i Stillehavet.

Mauritius var først ude med ideen: Når de sædvanlige feriegæster blev væk på grund af Corona og rejse-restriktioner, måtte man prøve at lokke et andet folkefærd.

Øen ud for det sydvestlige Afrika tilbyder nu såkaldte Premium Travel Visa til digitale nomader.

Den danske hotelkæde Comwell henvender sig til digitale nomader gennem et nyt samarbejde med kontorhotel specialisten ordnung. (Foto: Comwell

De skal forpligte sig til at bo på Mauritius i mindst en måned og op til et år, og deres arbejde må ikke konkurrere med de lokale indbyggeres.

Hvis man lever af at være blogger, forfatter, programmør eller på anden vis henter sin indtægt fra en laptop, lyder det jo tillokkende.

Mauritius er jo berømt for sit azur-blå hav, hvide badestrande, lune klima og flotte grønne urskove med masser af dyreliv i.

Langtids-turister og digitale nomader vil blive placeret i et resort, der er isoleret fra resten af øen på grund af Corona faren.

Tulsa i Oklahoma forsøger at lokke masser af digitale nomader til byen ved hjælp af gaver på op til 10.000 dollars: (Foto: George Kaiser Family Foundation)

Interesserede skal også dokumentere negative Corona tests, inden de får lov til at rejse ind. Desuden skal de have en gyldig rejse- og sundheds-forsikring med.

Andre Bounty-lignende feriemål pusler med lignende projekter som Mauritius. Det gælder bl.a. Thailand, Seychellerne, Bali og Maldiverne.

Samme vej går den amerikanske by Tulsa i Oklahoma:

Her vil man ikke kun nøjes med langtids-turister. Tulsa vil opbygge et helt samfund af digitale nomader.

Flytter de ind i Oklahomas næststørste by midt på det amerikanske kontinent, kan de få 10.000 dollars i etablerings-hjælp.

Det lokale bystyre har sågar oprettet et specielt ”Tulsa Remote Program”, der hjælper ny-tilflyttere med sociale kontakter og networking, deltagelse i gruppe-aktiviteter, søgning af egnede boliger osv.

Digitale nomader kan vælge imellem at få alle 10.000 dollars ”up front”, så de kan købe eller leje et hus – eller de kan få pengene splittet op i 2.500 dollars til flytte-omkostninger og 500 dollars om måneden i stipendie. Opholdet skal vare mindst et år.

Uheldigvis gælder Tulsas “remote worker” program kun amerikanske statsborgere, som lever i andre delstater end Oklahoma.

Ideen kunne imidlertid sagtens smitte til mindre danske byer, der gerne vil have pustet nyt liv i deres befolkninger. De kunne samtidig prale af at være helt med på beatet, når det gælder fremtidens samfund og livstil….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En halv mobiltelefon?