Huawei har problemer i Kina

CD pladens op- og nedture

(Foto: Brett Jordan / Unsplash)

Forleden kunne jeg her på Leifshows.dk fortælle, at streaming nu stod for 83 procent af al omsætning i den amerikanske musik-industri.

Tallene er formentlig de samme i Danmark, for også her henter langt de fleste også deres musik ned trådløst fra internet.

Hos Spotify, Apple Music, YouSee Musik, Tidal og de efterhånden mange streaming tjenester, man kan vælge imellem.

Streamingens fremmarch er imponerende. For 10 år siden stod den kun få syv procent af musik omsætningen på det amerikanske marked.

Ud over streaming er vinylpladen det eneste musik-medie, der kan prale af fremgang:

Gammeldags og ”fysiske” lp-plader har været trendy i flere år. Også hos unge, der synes, at streamet musik er lidt kønsløst, fordi man hverken kan se eller røre ved det.

(Infografik: Statista.com)

Alt andet end fremgang kan man til gengæld melde om cd-pladen. Den toppede omkring årtusinde-skiftet og har ellers været på nedtur siden.

Ifølge den amerikanske branche-organisation RIAA – Recording Industry Association of America – er salget af cd-skiver faldet med 97 procent siden 2000.

Dermed købte vi lige så få cd-plader som i 1986. Det var i øvrigt det år, hvor Whitney Houston udgav sit første album under eget navn:

Whitney strøg naturligvis helt til tops på hitlisterne og var efterfølgende med til at accellere salget af cd-skiver. Hendes fantastiske stemme skulle da høres i den bedst mulige lydkvalitet.

Cd-pladen fik sine første gok i nødden, da fildeling og MP3 afspillere kom på måde i de tidligere 2000’ere..

Cd-salget blev halveret mellem 2000 og 2007. Det var samtidig året, hvor de første smartphones blev lanceret, og fænomenet musik streaming dukkede op på internet. De bankede så de sidste søm i cd’ens ligkiste….

(Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei har problemer i Kina