Galaxy for de hårdføre

Bedre WhatsApp på pc

(Foto: Sasin Tipchai / Pixabay)

 

Facebooks populære meddelelses-app WhatsApp er rendt ind i masser af modvind i de senere uger, der bl.a. har betydet, at ti-tusinder af brugere har forladt det sociale medie.

Problemet er, at WhatsApp vil påtvinge sine brugere, at de skal acceptere nye medlems-betingelser.

De vil betyde en integration med Facebook og en øget udveksling af person-data mellem de to platforme. En udvikling, der også har fået politikere og data-beskyttere op på palmerne,

I dag kan WhatsApp så bidrage med en lidt positiv nyhed. I hvert fald for for de mange, der bruger app’en på deres pc – Windows eller Mac.

De har længe savnet en række features, der kun fandtes på WhatsApp til mobiltelefoner – altså på Android og iOS.

Nu kommer video-opkald og telefon samtaler også på desktop versionen. Det var på tiden, vil mange sige – i en Corona tid, hvor de fleste mennesker har lært at bruge video-møder og telefon opkald med billeder på.

WhatsApp kan nu bruges med video og tale på både mobiltelefoner, pc’er og tablets. (Foto: WhatsApp)

Der er dog ingen risiko for, at den nye WhatsApp bliver en konkurrent til Zoom, Teams eller Facetime.

I første omgang kan man nemlig kun bruge video one-to-one. Gruppekald og dermed reelle video-konferencer kommer først på et senere tidspunkt.

Omvendt er der ikke nogen tvivl om, at folk, der er vant til at bruge WhatsApp, vil hilse den nye feature velkommen.

Jeg kunne godt forestille mig, at det vil være tilfældet med mange ældre medborgere, der primært kommunikerer elektronisk via deres pc. De kan nu nøjes med en enkelt app til at udveksle meddelelser og holde videomøder.

WhatsApp brugere får også deres hænder frie i forhold til app udgaven på mobil. Desuden får de et større billede på skærmen af den, de taler med.

WhatsApps nye stemme- og video-opkald på pc’er fungerer både på højkant (”portrait”) og i bredformat (”landscape”).

På Windows og Mac lægger WhatsApp sig altid oven på andre åbne apps. Som altid hos WhatsApp, vil al kommunikation være krypteret og sikker….

 

(

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Galaxy for de hårdføre