Spil Queen på mobilen

Huawei har flest 5G patenter

(Foto: Frederik Lipfert / Speedcheck.org)

Hvem er førerhestene i kapløbet om fremtidens nye hurtige 5G mobilnet?

Det kan man måle på flere måder. For eksempel i omfanget af kunder verden over eller i det antal patenter, man har fået gået i forbindelse med 5G teknologien.

Kigger vi på patenterne først, ligger den kontroversielle kinesiske telegigant Huawei som en klar nummer ét i verden, viser en ny oversigt fra det tyske analyse firma IPlytics.

Huawei sidder således på hvert  sjette godkendte patent i 5G eller mere præcist 15,4 procent af alle aktive 5G-relaterede 5G patenter. Tallet er opgjort i februar og derfor helt frisk.

På fjerde-pladsen lander amerikanske Qualcomm, som de fleste kender som leverandør af Snapdragon mikroprocessorer til moderne smartphones. Qualcomm er samtidig en af de helt store fabrikanter af 5G modems.

Ericsson og Nokia lander noget længere nede på den hitliste over ejere af 5G patenter, som IPlytics har lavet.

Det er bemærkelsesværdigt, for netop de to telefabrikanter fra Sverige og Finland er dem, der har størst glæde af, at Huawei er blevet udelukket som leverandør af 5G netværk i de fleste europæiske lande inklusive Danmark.

(Infografik: Statista.com)

Som bekendt anklages Huawei for at stå i ledtog med den kinesiske regering og udnytte sin teknologi til at undertrykke folkefærd og minoriteter.

Desuden skal Huawei angiveligt have mulighed for at kopiere fortrolig information om brugere af 5G netværkene og sende disse data til efterretnings-tjenesterne i Beijing.

Det er en mulighed, som alle fabrikanter af 5G netværk har. I teorien lander oplysningerne fra Ericsson så bare i Lund i Sydsverige og fra Nokia i Finland.

Ifølge IPlytics har Huawei også været den ivrigste ansøger om 5G patenter gennem årene. Det er ofte en langsommelig proces, der kan tage adskillige år.

Sydkorea er det land i verden, hvor 5G udbredelsen er sket hurtigst. Det kan man også se i Top-8 listen over patenter, hvor både Samsung og LG ligger placeret lunt i svinget.

Huawei hævder i øvrigt at have sin teknologi placeret i over halvdelen af de 140 kommercielle 5G netværk, der i øjeblikket er i drift i 59 lande verden over….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spil Queen på mobilen