Rejser er stadig godt

Samsung har bedste skærm, men ringe kamera

(Foto: Samsung

(Opdateret) For halvanden måned siden lancerede Samsung sin nye Galaxy S21 familie af toptelefoner – S21, S21+ og S21 Ultra. Den leverer som altid specifikationer i flagskibs-klassen – med skærmene som de mest fremtrædende.

Det store 6,8 tommers display på topmodellen Galaxy S21 Ultra er netop blevet kåret til verdens bedste af de internationale DxOMark testfolk fra Frankrig.

DxOMark er mest kendt for sine skrappe afprøvninger af mobiltelefonernes kameraer. Det ansete laboratorium har dog udvidet sit repertoire og bedømmer på også kvaliteten på mobilernes skærme, selfie-kameraer og lyd.

På skærm-siden ryger den store Galaxy helt til tops og kan nu prale af at være udstyret med det bedste display på nogen smartphone på markedet lige nu. Højttalerne klarer sig knap så godt og lander på en 11. plads.

Endnu mere skuffende er kamera resultaterne. Her lander den nye super Samsung helt nede som nummer 17. Med beskedne 121 points – 18 dårligere end tidens bedste smartphone.

Ligesom Samsungs Note telefoner kan den nye Galaxy S21 Ultra arbejde med en pen på skærmen. Pennen følger dog ikke med, selvom telefonen koster næsten 10.000 kroner. (Foto: Samsung)

Galaxy S21 Ultra scorer sågar dårligere end sin egen S20 forgænger fra sidste år. Desuden er direkte Samsung konkurrenter fra Apple, Xiaomi og Huawei bedre til at tage fotos og optage video.

Samsung er berømt for sine gode displays, mens Huawei har solet sig i sine mobilkameraer. Samsung har jo også en stor knowhow at trække på: Sydkoreanerne er jo også verdens største fabrikant af tv.

Galaxy S21 Ultra disker op med et 6,8 tommers AMOLED 2x display. Det er gemt bag ridsefast Corona Gorilla Glass 6 og viser fornemme billeder i Quad HD+ opløsning. Det vil sige 3.200 gange 1.440 pixels.

DxOMark fremhæver, at skærmen på Ultra er fantastisk til at vise video. Det skyldes bl.a, at displayet er lynhurtigt og opdateres 120 gange i sekunder (Hz). Også naturlige farver og en fin læsbarhed scorer mange points.

Omvendt dykker Ultra skærmen i disciplinen ”Touch”. Den er vigtig i computerspil og dækker både på hurtig reaktion og præcision. På dette punkt scorer Samsung telefonen hele 30 point mindre end markedets bedste – OnePlus 8 Pro.

Ifølge de skrappe testere fra DxOMark har skærmen på Galaxy S21 Ultra kun én større svaghed. Den er ikke særligt præcis i sine finger-berøringer. ”Touch” er ellers vigtig for folk, der bruger deres telefon til avancerede spil. (Foto: DxOMark)

Alt i alt har skærmen på Samsung Galaxy S21 Ultra dog samlet plusser nok til at placere sig som verdens bedste:

  1. Samsung Galaxy S21 Ultra 5G – 91 points
  2. Samsung Galaxy Note20 Ultra (Snapdragon) – 90 points
  3. Samsung Galaxy Note20 Ultra (Exynos) – 89 points
  4. OnePlus 8T – 89 points
  5. Apple iPhone 12 Pro Max – 88 points
  6. OnePlus 8 Pro – 88 points
  7. LG Wing – 88 points
  8. Apple iPhone 12 Pro – 87 points
  9. Samsung Galaxy S20 Ultra (Exynos) – 87 points
  10. Vivo X51 5G – 87 points

Hitlisten over de bedste kameraer på mobiltelefoner ser noget anderledes ud. Her får Samsung kun klemt en enkelt model med i Top-10 – og det er ikke engang firmaet seneste nye Galaxy S21 Ultra.

Ifølge de professionelle fotografer fra DxOMark klarer Samsung topmodellen sig fint, når det gælder farve-ægthed, eksponering og autofokus. Helt galt går med billed-forstyrrelser, der optræder ved fotos og video – og både under gode og dårlige lysforhold.

Under gode lysforhold tager Galaxy S21 Ultra fine fotos med naturlige farver og hudtoner. (Foto: DxOMark)

Her er DxOMarks Top-10 liste over de bedste kamera-mobiler på markedet lige nu:

  1. Huawei Mate 40 Pro+ – 139 points
  2. Huawei Mate 40 Pro – 136 points
  3. Xiaomi Mi 10 Ultra – 133 points
  4. Huawei P40 Pro – 132 points
  5. Vivo X50 Pro+ – 131 points
  6. Apple iPhone 12 Pro Max – 130 points
  7. Apple iPhone 12 Pro – 128 points
  8. Xiaomi Mi 10 Pro – 128 points
  9. OPPO Find X2 Pro – 126 points
  10. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – 126 points

Den nye S21 Ultra lander længere nede på en 17. plads med skuffende 121 points.

DxOMarks test af Galaxy S21 Ultra er foretaget med en version af telefonen, der bruger Samsungs egen Exynos 2100 som processor. Det er den udgave, som bl.a. sælges på det danske marked. I USA køber man S21 med en Snapdragon motor i.

Desværre skal man betale dyrt for at få adgang til mobiltelefonen med verdens bedste skærm. På det danske marked begynder priserne på Samsung Galaxy S21 Ultra ved 9.799 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejser er stadig godt