Computeren fylder 75 år

Huawei vil bygge elbiler

(Foto: Gizchina / WeChat)

Selvom mange mener, at Huawei må ligge ned efter alle de uppercuts, firmaet har lidt med sortlistning i 5G og udelukkelse fra Google på sine mobiltelefoner, er der forbløffende meget liv i den kinesiske telegigant.

Det afsløres i to nye rapporter, der advarer om, at man bestemt ikke må undervurdere Huawei. Den kinesiske koncern har mange strenge at spille på.

Den ene analyse fra GizmoAlpha hævder, at Huawei fortsat er direkte involveret i halvdelen af alle de 5G netværk, som bygges verden over. Den anden fortæller, at Huaweis næste store satsnings-område er elbiler.

På den netop afholdte Mobile World Congress 2021 i Shanghai fortalte Huaweis direktør Ryan Ding, at hans selskab havde bygget over halvdelen af de 140 kommercielle 5G netværk, der er i drift i 59 lande verden over.

Lige nu kommer der dog ikke mange nye til, fordi Huawei som bekendt er udelukket fra 5G netværk i en lang række vestlige lande efter pres fra den amerikanske regering.

Det sker af frygt for, at Huawei kan lække indhold fra 5G netværkenes brugere til efterretnings-tjenesterne i Kina.

Sikkerheds-betænkeligheder har bl.a. ført til, at Huawei er smidt ud fra mobilnettene i Danmark og de øvrige nordiske lande. De har i stedet valgt Huaweis to store 5G konkurrenter Ericsson og Nokia.

(Foto: GizmoAlpha)

Huawei oplyste også på kongressen i Shanghai, at der nu er over 200 millioner 5G brugere på verdensplan. Samtidig er prisen på 5G telefoner faldet helt ned til 350 US dollars for de billigste. Det svarer til ca.   kroner.

Parallelt med sin 5G satsning holder Huawei også et vågent øje med, om der er andre områder, hvor firmaet kan tilbyde sin store knowhow i high tech. Det hastigt voksende elbil marked kunne se ud til at blive det næste.

Den amerikanske nyhedstjeneste Reuters fortæller således, at Huawei forhandler med den kinesiske elbil fabrikant Changan Automobile om at bygge fælles køretøjer. Også andre kinesiske fabrikanter skal samle elbiler med Huaweis logo på fronten.

Er denne information korrekt, lægger Huawei an til direkte angreb på Apple. Også amerikanerne flirter med flere bilfabrikker om at producere en elbil. Senest hed det, at Apple var tæt på en aftale med kinesiske Kia, men den historie er siden blevet dementeret.

Elbiler kunne bestemt også give god mening for Huawei:

Ikke kun har man stor erfaring med 5G, som ventes at blive et vigtigt element i fremtidens selvkørende biler og intelligente veje og gader.

Huawei har også sit eget nye styresystem – Harmony OS – der skal kunne skaleres nærmest uendeligt. Fra smartwatches og mobiltelefoner, over laptops, tv og hårde hvidevarer til store computere og netværks-centraler….

Huawei følger nu i samme vejbane som Apple og vil bygge egne elbiler. (Foto: GizmoCh

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Computeren fylder 75 år