Luftrenser til lavpris

TDC har bedste mobilnet

(Foto: Eddy Billard / Unsplash)

TDC har det bedste 4G mobilnet i Danmark, og Norge har den bedste oplevelse med mobiltelefoner i Skandinavien.

Samtidig kan alle os mobiltelefon brugere i Norden glæde os over, at vi har adgang til nogle af de absolut bedste netværk i verden. Alle fire nordiske lande er i den globale Top-20 over de bedste trådløse telenet.

Det er konklusionen af en ny rapport fra det amerikanske analyse-firma Tutela Technologies, der har foretaget over 1,8 millioner hastigheds-målinger hos mobiltelefon brugere i Skandinavien.

Målingerne er sket gennem de seneste seks måneder, og Tutela har kigget på både download og upload hastigheder opkalds-forsinkelser – den såkaldte ”latency”.

I Danmark ligger de fire store teleselskaber tæt, når det gælder mobil hastigheder, der er gode nok til web-browsing, sociale medier og video streaming i almindelig SD kvalitet.

(Infografik: Tutela)

Over 97 procent af de danske målinger for alle fire mobilnet overholdt, hvad Tutela kalder for ”Core Consistent Quality.”

I sidste ende har TDC dog næsen foran og kan derfor kåres til igen at have Danmarks bedste mobilnet. Igen fordi TDC også havde den placering, da Tutela udsendte en ”State of Mobile Experience” rapport.

TDC scorer ekstra points på at være bedst – både i Danmark og i hele Norden – i analytikernes vurdering af ”Excellent Consistent Quality.”

Den omfatter scenarier, hvor mobiltelefonerne har betydeligt højere netværks-forbrug som f.eks. video-streaming i Full HD kvalitet (1.080 punkter), online computerspil eller deltager i gruppe-video-møder  HD kvalitet (720 punkter).

Begge eksempler har været høj-aktuelle her under Corona pandemien. Derfor må man vel konkludere, at TDC har det bedste mobilnet til hjemme-arbejde og fornøjelser som Netflix og Disney+ på smartphones.

(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

I den forbindelse gør Tutela opmærksom på, at forskellen i ”Excellent Consistent Quality” er næsten 10 procent mellem Telenor på fjerdepladsen og TDC som nummer ét.

TDC byder desuden på de hurtigste uploads fra mobilen og de højeste download hastigheder af media indhold til telefonen.

I Norden giver Danmark og Norge de bedste samlede netværks-oplevelser for mobilbrugere. Det er de to lande i henholdsvis 90,9 og 91,1 procent af de målte tilfælde.

Norge ligger til gengæld i top sammen med Finland, når det gælder højeste gennemsnitlige download hastighed på mobiltelefoner.

Endelig konstaterer Tutela Technologies i sin nye rapport, at 5G ikke kom så hurtigt til Skandinavien, som mange havde regnet med for et år siden. 2020 blev ellers spået som året, hvor udbredelsen af 5G for alvor ville tage fat i vores del af verden.

(Infografik: Tutela)

Høje priser på de første 5G smartphones, udskudte 5G auktioner i de enkelte lande samt forsinkelser på grund af Corona forhindrede dog denne raske udrulning.

Ifølge analytikerne foregår 90 procent af den tid, som forbrugere i Skandinavien er online med deres mobiler, stadig via 4G teknologi.

Det er til trods for, at de nyeste smartphones fra f.eks. Apple og Samsung har 5G, og billigere 5G mobiler fra OnePlus, Nokia og Samsung er landet.

Tutela Technologies er i øvrigt en uafhængig og ”crowd sourcing” finansieret analyse virksomhed kontorer i USA og Canada.

Tutela henter data fra over 300 millioner smartphone brugere verden over. Det sker ved, at Tutelas måle-software er integreret i over 3.000 populære apps. Det giver muligheden for at tjekke ”real world” kvaliteten døgnet rundt….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luftrenser til lavpris