Huawei folder sig ud

OnePlus vokser vildt

OnePlus 8T (Foto: OnePlus)

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne godt kan lide OnePlus.

Det har man kunnet se næsten fra begyndelsen i 2014, hvor OnePlus var en lille fræk opkomling, der drillede markedets store smartphone fabrikanter ved at kalde sig ”flagship killer.”

I dag er OnePlus selv en velvoksen mobil-leverandør, der nu udfordrer giganterne ved at bide dem i haserne på salg og markedsandele.

De seneste nye tal fra analysefirmaet Counterpoint Research fortæller nemlig, at OnePlus har haft en fremgang på 127 procent i Danmark i 2020.

Det bringer OnePlus op på en dansk markedsandel på 7,6 procent. Den højeste nogensinde

Samtidig overhaler OnePlus Huawei og er nu det tredje-største mobilmærke i Danmark. Kun overgået af de nærmest urørlige Apple og Samsung.

OnePlus Nord er Danmarks mest solgte 5G telefon i mellem-prisklassen. (Foto: OnePlus)

OnePlus’ fremgang er også bemærkelsesværdig af en anden årsag: OnePlus voksede  vildt i et dansk mobilmarked, der ellers faldt med 30 procent i oktober, november og december sidste år.

Ifølge analytikerne fra Counterpoint så den danske markedsfordeling på mobiltelefoner således ud i fjerde kvartal af 2020:

  1. Apple – 44 procent
  2. Samsung – 22 procent
  3. OnePlus – 8 procent
  4. Huawei – 7 procent
  5. Xiaomi – 7 procent
  6. Andre – 13 procent

De nye tal fra Counterpoint fortæller også, at iPhones tabte 12 procent markedsandel fra fjerde kvartal 2019 til samme periode et år efter. Apple telefoner gik fra 56 til 44 procent, selvom de nye iPhone 12 med 5G var kommet til Danmark.

Samsung holder sin markedsandel, mens Huawei dykkede fra 13 til 7 procent. Ud over OnePlus, der voksede fra 2 til otte procent på et år, var Xiaomi den store vinder i oktober, november og december. Xiaomi var slet ikke på listen i 2019 og ligger nu på en dansk fjerdeplads.

OnePlus tilskriver selv succes’en med, at firmaets nye N-serie af telefoner i økonomi-klassen. Den giver OnePlus en større spændvidde og dermed også adgang til kundegrupper, som ikke er interesseret i at købe en topklasse mobil.

Ifølge analytikerne er OnePlus nu det næststørste mærke i prisklassen fra 250 til 399 dollars. Det vil sige telefoner til under 3.000 kroner. Her har OnePlus’ N-modeller nu en markedsandel på 21,5 procent. Kun Samsung er større.

OnePlus er også langt fremme, når det gælder 5G telefoner. Inklusive mobiler, der er til at betale. OnePlus Nord var således Danmarks mest solgte 5G telefon til under 400 dollars i oktober, november og december.

58,5 procent af alle nye smartphones, som danskerne købte i julekvartalet sidste år, kan arbejde med de nye super-hurtige mobilnet. Med andre ord har der ligget meget 5G under juletræet.

De mest solgte 5G telefoner i Danmark er Apples iPhone 12 med Samsungs Galaxy S20 og Note20 på andenpladsen….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei folder sig ud