Spotify spiller ud med Hi-Fi

Luftrenser til lavpris

Tilbage i november skrev jeg første gang her på Leifshows om IKEA’s nye luftrenser til lavpris. Da var FÖRNUFTIG netop lanceret på det kinesiske marked.

IKEA sagde dengang, at luftrenseren kom til salg i resten af verden i februar, og dét løfte holder den svenske møbelgigant.

FÖRNUFTIG er bestemt ikke blevet mindre relevant i mellemtiden: En stor del af danskerne sidder hjemme og indendørs døgnet rundt. Dels på grund af Corona omstændighederne, dels på grund af årstiden med koldt og vådt vejr.

IKEA vil gerne hjælpe danskerne med at få et bedre indeklima i deres hjem. FÖRNUFTIG kan gøre sit bidrag til formålet.

FÖRNUFTIG arbejder i tre trin:

 

Først suges luften ind i et præ-filter, der fjerner større partikler som f.eks. hår, pels og den slags. Derefter kommer et filter til mindre, luftbårne ting som støv, sod og pollen ned til 2,5 pico-meter i størrelse. Endelig ledes luften gennem et gasfilter, der renser for f.eks. lugte fra rygning og madlavning samt flygtige organiske forbindelser – såkaldte VOCs.

Alt i alt skal den ret dekorative FÖRNUFTIG kasse kunne sørge for, at mindre rum på f.eks. 10 kvadratmeter kan få renset luften for bakterier, kemikalier, partikler, pollen, lugte og støv afhjælper den nye luftrenser dårlig indendørsluft.

FÖRNUFTIG er samtidig nem at betjene – der er kun én knap – og strømbesparende i forhold til mange luftrensere fra Kina. Forbruget er på mellem 2,5 og 19 watt.

Den nye luftrenser er ét af flere produkter, IKEA har på vej til at skabe et bedre, sundere og mere funktionelt hjem

FÖRNUFTIG koster 399 kroner. Luftrenseren forhandles på IKEA.dk og i alle IKEAs varehuse fra slutningen af februar 2021.

Til sidst fem gode råd fra IKEA til et bedre indeklima:

Luft ud flere gange dagligt
Medmindre du bor i et område med meget forurening, er det godt for indeklimaet at få luftet ud dagligt. Gør det til en del af din rutine at åbne vinduerne, når udendørs luften er bedst. Det er typisk om aftenen eller natten.

Tør ikke vasketøj indendørs
Det er en bedre ide at tørre sit tøj udendørs – f.eks. på en altan eller en tørresnor i gården eller haven. På den måde sikrer du, at luftfugtigheden ikke bliver for høj. Alternativt kan du tørre tøjet i et rum, der kan lukkes af og luftes ud.

Luft ud efter madlavning
Når du laver mad, kan der komme mange dårlige partikler ud i rummet – særligt når du steger maden. Ud over at have en velfungerende emhætte er det vigtigt at lufte ud både under og efter madlavning.

Gør rent jævnligt – og rigtigt
For at få ren luft, skal du have et rent hjem. Hold dit hjem fri for støv ved at sørge for at støvsuge jævnligt – særligt tæpper. De rette rengøringsprodukter gør også en stor forskel. Brug naturlige rengøringsmidler uden parfume og stærke kemikalier og sørg for at lufte godt ud under rengøring og efter.

Minimér brug af stearinlys
Undgå så vidt muligt at bruge stearinlys. Hvis du skal have stearinlys tændt, så undgå at stille dem i træk, da det får lyset til at sode og sende usunde partikler ud i luften. Køb desuden lys fra producenter, der prioriterer sundhed og sikkerhed.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify spiller ud med Hi-Fi