Rick Astley i 4K

Fine billeder på mobilen

Vinder i kategorien Water, Snow, Ice. Roger Clay med Apple iPhone Xs Max. (Foto: Mobile Photography Awards)

Mobiltelefon fabrikanterne har det med at bruge store armbevægelser, når de skal beskrive deres nyheders evner udi foto og video.

Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad man kan få ud af kameraerne på en smartphone. Især, hvis brugeren selv har fotografiske talenter og ved, hvordan man skruer på de manuelle indstillinger for blænde, zoom, belysning og dybde-sensor.

Her på Leifshows har jeg flere gange vist eksempler på, hvordan professionelle fotografer og videofolk kan kreere små mesterværker på en mobil. De har f.eks. også optaget reklamer for Rolls-Royce eller hele tv-film med et par iPhones.

I dag kommer nok er par fotos, der fylder en med vild imponade. Det er vinder-billeder fra de netop uddelte Mobile Photography Awards (MPA).

Konkurrencen fejrer sin 10-års fødselsdag. Siden 2011 har MPA været en fascinerende dokumentation på, at mobiltelefoners kameraer er blevet bedre og bedre. Og på at mobilernes brugere er blevet dygtigere til at bruge dem.

Grand Prize vinder – Dan Liu med iPhone 11 Pro Max. (Foto: Mobile Photography Awards)

Årets konkurrence bredte sig over 20 forskellige kategorier. Fra flotte nærbilleder med makro til spektakulære time-lapse landskaber. Nu om dage kan de bedste smartphones tage fotos, der er lige så gode – eller i hvert fald meget tæt på – hvad man kan opnå med professionelle spejlrefleks kameraer.

Apples iPhone er den mest udbredte smartphone blandt deltagerne i Mobile Photography Awards. I årets konkurrence var der dog mange flere mobilmærker med end tidligere.

Konkurrencens hovedpris gik til den kinesiske fotograf Dan Liu, der brugte en iPhone 11 Pro Max telefon til sine billeder.

Juryen fremhævede flere af Lius billeder og forklarede, at han havde usædvanlige evner til at komponere sine billeder og fortælle spændende historier via dem.

I kan se alle de flotte vinderbilleder på Annual Mobile Photography Awards hjemmeside her. Og så er det bare om at gå i gang. Jeres mobil kan sikkert mere, end I troede….

Vinder i kategorien Eyes of the World – Queenie Cheen. (Foto: Mobile Photography Awards)

Grand Prize vinder – Dan Liu med iPhone 11 Pro Max. (Foto: Mobile Photography Awards)

Vinder i kategorien Black & White). Alessandra Manzotti med iPhone 5C. (Foto: Mobile Photography Awards)

Fabio Sartori vandt i kategorien Macro & Details. (Foto: Mobile Photograply Awards)

Vinder i kategorien Street Photography. Jeff Larason med iPhone 7. (Foto: Mobile Photography Awards)

Vinder i kategorien Transportation. Chen Ma med Xiaomi Mi-10 telefon. (Foto: Mobile Photography Awards)

Goran Jovic får rosende ord med på vejen i kategorien Landscapes. (Foto: Mobile Photography Awards)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rick Astley i 4K