Hellere faste end Facebook?

Bedste lyd til Xbox?

(Foto: Microsoft)

Når man lancerer en ny spillekonsol, er der naturligvis mange penge i at sælge millioner af maskiner på kort tid. Gamere vil jo altid have det seneste nye.

Derefter følger et enormt marked i nye spil. Uden software indhold er der ikke meget fornøjelse med en spilkonsol. Modsat mobiltelefoner og pc’er kan den nemlig ikke bruges til andet end spil.

Den tredje store indtægtskilde ved spillekonsoller er mange folk nok ikke rigtigt klar over. Det er ekstra tilbehør, der går lige fra bedre kontrol-enheder og hovedtelefoner til standere, rat og pedaler til racerspil, fly-simulatorer osv.

Markedet mangler ikke ligefrem hovedtelefoner til Microsofts seneste Xbox S og X konsoller, der kom på markedet i slutningen af sidste år. Adskillige fabrikanter tilbyder hørebøffer – ikke små trådløse øretelefoner som til mobilen – der skal være skræddersyet til lyden fra Xbox konsollen.

Nu hopper Microsoft også selv med ombord. Den 16. marts dukker det nye Xbox Wireless Headset op i handelen. Prisen lyder med 100 dollars – ca. 630 kroner – som attraktiv for et sæt gode trådløse hovedtelefoner.

(Foto: Microsoft)

Rent design-mæssigt er der ingen tvivl om slægtskabet med Xbox. De nye hørebøffer kommer i samme sorte og grønne farver, der også kendes fra den seneste nye generation af Microsoft spille-konsoller.

Naturligvis hævder Microsoft, at de forstår teknologien og den trådløse kommunikations-protokol i Xbox meget bedre end alle andre. De har jo selv bygget den.

Derfor vil Xbox Wireless Headset arbejde helt uden svage steder i stemme-kvalitet og nedsat hastighed. Desuden kommer hovedtelefonerne med surround og ”spatial stereo” efter både Dolby Atmos, Windows Sonic og DTS Headphone X standarderne.

Den ekstra dimension i lyden er ikke kun interessant for at give liv i virtuelle miljøer på skærmen eller til at se en ny biograffilm. Den kan også hjælpe med at identificere, hvor fjendens fodtrin i computerspillet kommer fra.

Microsofts nye Xbox Wireless Headset rummer to stråle-formede mikrofoner, som bruges, når spilleren kommunikerer med venner og rivaler via internet.

Mikrofonerne er udstyret med stemme-isolering, der fjerner baggrunds-støj. Der er både auto-mute og en manuel mute knap, så stemmerne forsvinder, når brugeren holder op med at tale.

Opdateringer af Xbox Wireless Headset håndteres trådløst af Xbox konsollen, og man kan nemt parre hovedtelefonerne med Microsofts Xbox Accessories app for yderligere fin-tuning af lyden.

Hovedtelefonerne er først og fremmest designet, så de passer perfekt til Xbox X og S konsollerne. Men de fungerer også fint med Windows 10 baserede pc’er.

Da hovedtelefonerne kommer med Bluetooth, kan de snildt kobles sammen med en smartphone. Så kan man chatte med en ven eller kollega, mens man spiller.

Microsoft Xbox Wireless Headset vejer 312 gram og har 40 mm drivere foran neodymium magneter til at sende lyden ind i brugerens ører. Frekvens-området går fra 20 til 20.000 Hz.

Ifølge Microsoft kan de nye trådløse hovedtelefoner køre i 15 timer på en batteri opladning. 30 minutter i en stikkontakt vil give fire ekstra timers lyd til gaming….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hellere faste end Facebook?