TikTok bryder private regler

Toilettet får high tech knapper

(Foto: Murakami)

Hvis I nogensinde har været i Japan, vil I vide, at landet har alt fra de mest simple toiletter – de består bare af et hul i jorden, to fodspor og en pind på tværs i en meters højde til at holde fast – og til verdens mest avancerede og computer-styrede toilet kummer.

De sidstnævnte kan f.eks. have varme i sædet og små vandstråler opad, der spuler rumpetten med lunkent vand, mens man troner på toilettet.

Samtidig kan sensorer i sædet måle brugerens temperatur, hjerterytme, puls, stress niveau, blodtryk osv, ligesom ens urin og pøller bliver analyseret for eventuelle dårligdomme i afsenderens krop.

Nu kommer så næste teknologisk fremskridt i de japanske toiletter. Den har med Corona at gøre og sørger for, at toilet brugeren kan holde optimal hånd-hygiejne, mens man bruger toilettet.

Lige nu bruger japanerne touch knapper på siden af toilettet til at styre de mange funktioner, der f.eks. også omfatter en indirekte LED-belysning ved foden af kummen. Så kan man ramme rigtigt, selvom man går på lokum i buldermørke midt om natten.

(Foto: Allaboutjapan)

Det japanske firma Murakami har nu opfundet et panel af knapper, hvor man ikke behøver at røre ved dem sådan rent fysisk.

I stedet benytter panelet infrarøde stråler til at gætte, hvilken knap brugeren nok ville trykke på – også selvom fingeren bevæger sig en centimeter eller to oven over.

Murakami kalder selv ideen for ”floating pictogram technology” og ”holographic toilet management”. Lyder flot – ikke sandt?

På den anden side kunne den slags berøringsfrie paneler vel kunne bruges alle steder, hvor vi i dag bruger knapper og taster. Det kunne f.eks. være på kodelåse, på betalings-automater eller i elevatorer.

Murakami Corporation, der normalt er specialiseret i at fremstille spejle til biler,  regner med at kunne masse-producere sine nye paneler senest i 2022….

(Foto: Murakami)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TikTok bryder private regler