Løbehjulet bliver til lastvogn

Ny Samsung med mega batteri

For 15 år siden – inden Apple lancerede sin iPhone – var det helt almindeligt, at mobiler kunne køre i adskillige dage på en batteri-opladning og stå i standby i flere uger.

Det er ren ønskedrøm nu om dage, hvor de store og flotte displays på smartphones æder så meget i strøm, at 24 timer på et batteri nok er det mest realistiske.

Samsung har nu besluttet at gøre en ende på den begræsning. Firmaets helt nye Galaxy F62 telefon kommer nemlig med et batteri, der slår alle rekorder.

Gode Android smartphones rummer typisk batterier på omkring 4.000 mAh. iPhones er meget mindre. I nogle få telefoner finder vi sågar batterier med 4.500 eller 5.000 mAh kapacitet.

Samsung tager så et stooort hop med Galaxy F62, der disker på med 7.000 mAh i batteriet. Der er 40 procent mere end de fleste konkurrenter på markedet.

Samsung reklamerer ikke med, hvor længe den nye telefon kan køre på en opladning, men det må uden tvivl være flere dage. Sikkert en hel weekend.

Selvom Galaxy F62 kommer med et rekord-stort batteri på 7.000 mAh, virker telefonen ikke specielt buttet og tung. (Foto: Samsung)

Opladningen af monster-batteriet går tilmed hurtigt. Via en 25 watt oplader-blok skal det tage under to timer at fylde op til 100 procent.

Desuden kan man vel også være large og låne noget af energien videre til en anden telefon. Reverse Charging hedder dette fænomen, som Galaxy F62 (naturligvis) tilbyder via USB-C kabel.

Måske mest imponerende er, at den nye Samsung hverken ser stor eller tyk ud med så stort et batteri i. Kun 9,5 mm måler F62 i dybden. Vægten er 218 gram.

Helt lille er den nye Samsung dog ikke. Det sørger alene telefonens AMOLED Plus skærm på 6,7 tommer for. Den kan vise Full HD+ grafik på 2.400 gange 1.080 punkter, men ser ikke ud til at være specielt hurtig med forhøjet opdaterings-frekvens.

Indenbords sidder en Samsung Exynos 9825 processor, der kommer med enten 6 eller 8 GB RAM. Et lager på 128 GB er standard, men kan udvides til 1 TB via microSD kort.

På ryggen sidder fire kameraer med en Sony IMX 682 billedsensor på 64 megapixel som den vigtigste. Den assisteres af en ultra-vidvinkel på 12 MP, en makro på 5 MP og en dybde-sensor på ligeledes 5 MP.

Samsung Galaxy F62 kommer med fire kameraer på ryggen. (Foto: Samsung)

Galaxy F62 kan optage video i 4K, og den kreative fotograf har adgang til både slow motion og en Hyper Lapse feature, der fungerer i mørke.

Desuden har F62 samme Single Take funktion, der kendes fra Samsungs dyrere Galaxy S og Galaxy Note modeller.

Single Take virker både på kameraerne bagpå og på frontens selfie-skyder med 32 MP objektiv. Selfie-kameraet kan i øvrigt også optage 4K video.

F-serien er den nyeste i Samsungs enorme program af mobiltelefoner. Den blev introduceret med Galaxy F41 modellen sidste år og er endnu ikke nået til Danmark.

Om det vil ske med F62, må de kommende måneder vise. Mest sandsynligt er dog nok, at Samsung Danmark vil nøjes med telefoner i Galaxy S, Note, Z og A serierne som i dag.

Den nye Samsung med super-batteriet lanceres som 4G model i en række asiatiske lande fra den 22. februar. Direkte oversat vil priserne begynde ved ca. 2.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbehjulet bliver til lastvogn