Ny Samsung med mega batteri

Hvor er influencernes hovedstad?

(Foto: Mateus Compos Felipe / Unsplash)

I takt med de sociale mediers stigende udbredelse er der dukket en ny klasse af mennesker op – influencerne. Det fine navn for, hvad man engang kaldte for bloggere.

De bedste og mest populære influencere har ikke kun indflydelse, som navnet antyder. De kan også opnå “celebrity” status med indtægter i multi-million klassen.

Dem er der adskillige af  i USA, hvor medlemmerne af Kardashian familien nok er de mest berømte.

I Danmark findes selvfølgelig også influencere med mange følgere. Bare se på avisernes og tv’s dækning af de danske kendisser, der brød regeringens rejse-anbefalinger og lod sig lokke på betalt ferie i Dubai.

Never mind. Denne historie skal ikke dreje sig om influencere, men de byer i Europa der er de bedste at være influencer i.

Det har de britiske online specialister fra BroadbandDeals.com sat sig for at undersøge. BroadbandDeals er en hjemmeside, hvor priser på de forskellige internet abonnementer bliver sammenlignet.

London har de bedste Instagram motiver og faciliteter i Europa. (Foto: Georg Langbehn / Unsplash)

De nye analyse omfatter de 23 største hovedstæder i Europa. De er bedømt ud af 10 kriterier som f.eks. Instagram-egnede attraktioner, antal gratis Wi-Fi netværk, antal søgninger på Google efter ordet Instagram, antal hashtags på Instagram og, hvor mange registrerede influencers der bor i byen.

Lad det være sagt med det samme. København ligger meget langt nede på influencernes hitliste. En beskeden 17. plads indtager den danske hovedstad.

Kun Oslo, Helsinki, Beograd, Sofia, Bernog Bukarest samler færre points i bloggernes regnskab end København med sine beskedne 222 points.

Ikke helt overraskende placerer London sig som suverænt som influencernes hovedstad. 4.196 points bliver der lagt her. Det er 18 gange flere end København.

Paris triller ind på andenpladsen med 3.320 points. Byen har de fleste fotogene vartegn og attraktioner af alle testede hovedstæder. Mere end dobbelt så mange som f.eks. London.

Her er så Top-10 influencer byer i Europa ifølge BroadbandDeals.com:

 1. London – 4.196 points
 2. Paris – 3.320
 3. Moskva – 1.661
 4. Madrid – 1.066
 5. Berlin – 1.048
 6. Amsterdam – 754
 7. Rom – 676
 8. Athen – 481
 9. Wien – 396
 10. Budapest – 358

 

 

 

1 kommentar

 • Tak for post, interessant artikel. Alligevel er influencer måske ikke helt det fine navn for bloggere. 1) Der er millioner af bloggere uden kendis (influencer) status eller mange følgere. 2) Vloggere og instagrammere har vist større følgerskarer, større influencerstatus end bloggere? 3) SoMe trendsætter eller ‘et eller andet’ er nok mere lig influencer begrebet … måske.
  MVH
  Blogger

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Samsung med mega batteri