De rigtige toner til Valentine

Suveræn lyd for seriøse gamere

(Foto: VZR Audio)

Rigtige gamere bruger ikke små trådløse øretelefoner. De bliver overladt til dem, der lytter til let pop fra Spotify eller Apple Music.

Ægte computer-spillere vil have store hørebøffer på. De holder forstyrrende lyde væk udefra. De kan spille meget højt, og så skal de være forsynet med kabel.

Så er forsinkelsen i signalet – latency – mindre end på trådløse hovedtelefoner. En vigtig detalje, når man vil reagere lynhurtigt på, hvad der sker i spillet på skærmen.

Ud fra den betragtning dukker der flere og flere hovedtelefoner på markedet med mikrofon på en lille bøjle foran ansigtet. Målgruppen er den hastigt voksende skare af gamere. Dem skal der være over to milliarder af på verdensplan.

(Foto: VZR Audio)

Senest nye på banen er amerikanske VZR, der er stiftet af en håndfuld designere fra videospil branchen og lyd-specialister fra f.eks. Samsung, THX og SRS Labs. Hovedperson er ingeniøren Vic Tiscareno, der har ledet Apples akustiske afdeling for højttalere og hovedtelefoner.

Udefra ligner det første VZR produkt de fleste andre ”hørebøffer”. Model One er ret klodset og ikke til at overse. Helt anderledes end de trendy øretelefoner som f.eks. Apple Airpods.

Indendørs byder VZR Model One på sin egen hemmelige teknologi, der skal kunne spille mere præcist og realistisk end andre hovedtelefoner på markedet. Samtidig skal brugeren aldrig være i tvivl om, hvor han eller hun er placeret i det totale lydbillede.

Af samme grund håber VZR at kunne lokke et bredere publikum end kun gamere. Hovedtelefonernes lydkvalitet kan også tiltale musik-elskere, audiofiler og kreative professionelle i f.eks. spil, apps og musik- og tv-produktion.

(Foto: VZR Audio)

 

Tiscareno fortæller, at det har taget seks år at udvikle de første hovedtelefoner. I den lange tid har VZR special-udviklet alle elementer af Model One og har undladt at gå på kompromis nogen steder. Alle elementer er optimeret.

Dertil kommer, at VZR ustandseligt har inviteret audio eksperter, musikere og professionelle gamere ind for at prøvelytte Model One. De er skabt med rigtig musik – ikke kun teoretiske målinger i et laboratorium.

Resultatet er et sæt lukkede hovedtelefoner, der lægger sig helt over ørerne. På klassisk vis. De kommer helt uden aktiv støjreduktion, fordi memory skummet i ørepuderne holder al støj borte.

VZR benytter egen-udviklede drivere – højttaler-enheder – på 40 mm i diameter. De skal kunne dække hele frekvens-området fra 10 Hz i bassen til 30 kHz i overtonerne. Det sker meget præcist og med et lydtryk op til øredøvende 100 dB.

(Foto: VZR Audio)

Den førnævnte hemmelighed er en teknologi, som VZR kalder for CrossWave. Den har ingen andre hovedtelefoner på markedet.

Ifølge opfinderen selv er der tale om en ”passiv akustisk linse, der selektivt og strategisk ændrer lydbølger. Målet er at simulere den måde, som mennesker opfatter lyden i det virkelige liv – uden hovedtelefoner på.”

I praksis skal CrossWave give et mere åbent lydbillede med klar adskillelse af de enkelte lydkilder. Den tre-dimensionelle positionering skal være ekstremt præcis. Vel at mærke opnået uden anvendelse af alle mulige digitale kredsløb og krumspring.

For at undgå forsinkelser i signalgangen og sikre ”maksimum kompatibilitet i forbindelsen” har VZR valgt at bruge klassiske kabler med 3,5 mm stik.

Model One kommer desuden med to separate mikrofoner. Den ene sidder på selve kablet, mens den anden er anbragt på en bøjle foran brugerens mund. Gamere kalder den slags for en “boom.”

VZR hovedtelefonerne skal komme på markedet i andet kvartal af i år. Prisen bliver 349 US dollars eller knap 2.200 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De rigtige toner til Valentine