Ny musik-skat rammer forkert

Facebook sletter dobbelt så meget

(Foto: Alexas Fotos / Pixabay)

Kunstig intelligens (AI) har spillet en vigtig rolle i, at Facebook er blevet meget bedre til at fange indlæg med mobbende eller fornærmende indhold.

I oktober, november og december stoppede Facebook næsten 6,3 millioner poster, hvis indhold strider mod det sociale medies etiske regler. Det er næsten dobbelt så mange som i kvartalet forinden. Da slettede Facebook 3,5 millioner indlæg.

Succes’en med at standse online mobning og chikane har Facebook også overført til søstermediet Instagram. Her gik antallet af indlæg-stop fra 2,6 til 5,0 millioner i sidste års fjerde kvartal..

Det viser Facebooks netop offentliggjorte ”Enforcement Report”, som verdens største sociale medie udsender fire gange om året.

Rapporten afslører også, at Facebook er blevet meget bedre til at fange de grimme indlæg, inden de når at blive offentlige i det sociale medie.

Det sker bl.a. ved hjælp af filtre med kunstig intelligens, der kan genkende fornærmende ord og vendinger meget hurtigere, end det menneskelige øje kan nå at opdage dem ved læsning.

(Illustration: Facebook)

Tidligere var Facebook afhængig af, at brugere anmeldte indlæg, der indeholdt f.eks. personlig mobning og forfølgelse.

I dag er filtrene næsten blevet fordoblet i effektivitet på bare tre måneder. I tredje kvartal af 2020 stoppede de 26 procent af de ulovlige indlæg. I fjerde kvartal var det 49 procent.

Også, når det gælder hadetale, har Facebook gjort fremskridt, om end de er meget små:

I oktober, november og december slettede Facebook således 26,9 millioner indlæg med grimme, angribende eller forfølgende ord. Det var 4,8 millioner flere end i tredje kvartal.

På Instagram blev 6,6 millioner eksempler på ”hate speech” fjernet mod 6,5 millioner månederne forinden.

Fremgangen er i øvrigt sket i en periode, hvor også Facebook har været hårdt ramt af Corona. Mange af mediets såkaldte ”moderatorer” – vi andre kalder dem censorer – har nemlig ligget syge med virus infektion.

Facebook forklarer, at det sociale medies evne til at vurdere indhold med menneskelige øjne fortsat vil være påvirket af Corona i et stykke tid. Først, når en COVID.19 vaccine er udbredt, kan censuren vende tilbage til normal tilstand….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny musik-skat rammer forkert