Pas på: Sort skærm forude

Hvad vil vi gerne se på tv?

(Foto; Samsung)

Samsung kender vi bedst som fabrikant af hardware – f.eks. af tv-apparater eller smartphones.

Nu springer den sydkoreanske elektronik gigant også ud som specialist i indhold. Altså af, hvad mennesker gerne vil se på deres tv.

Det sker i den nye rapport ”The Ultimate TV Show”, der skal give producenter af tv-serier en dybere indsigt i, hvad tv-seerne i Skandinavien holder særligt meget af, når de sætter sig foran den store skærm for at blive underholdt.

Ifølge rapporten elsker vi genkendelse, autencitet, realisering og gerne noget ekstremt i tv-serierne. Kan I genkende det hos jer selv?

(Foto: Frankundfrei / Pixabay)

Den nye rapport er lavet af Samsung i samarbejde med Annette Hill, der er professor i medie- og kommunikations-videnskab ved Lunds Universitet i Sverige.

Annette Hill ar tidligere undersøgt og udgivet adskillige bøger om det, der engagerer tv-publikummet.

Rapporten bygger på kvalitative kvalitative interviews med 44 respondenter fra Sverige, Danmark, Finland og Norge. Alle er i alderen 18 til 38 år.

Som nævnt er der en række nøgleord, som går igen i de skandinaviske seeres forventninger til en god tv-serie:

Uanset, hvilken genre skandinaverne ser, vil de have, at serien indeholder en autentisk følelse. De leder efter ægte følelser i animerede serier, troværdige verdener i fantasy, virkelighedstro miljøer i en krimi og karakterer, man kan forholde sig til i komedier.

At kunne genkende sig selv i en tv-serie er også vigtigt. Et velkendt sted, en dialekt eller et problem, man  kan genkende, får seeren til at involvere sig i mere i handlingen og tv-serien.

Skandinaver og ganskere kan godt lide excentriske personer i et tv-program. Vi holder meget af karakterer, personligheder, miljøer og handlinger, der er ekstreme. Det kan være lige fra reality-deltageres vanvittige intriger til en serie-karakters afsporede karakter-udvikling.

Endelig er realisering et vigtigt ord. Det er knyttet til både seriens plot og karakterernes udvikling. Jo mere komplekse, gennemtænkte og omfattende plot og karaktererne er, desto mere lyst har seerne til at fortsætte med at følge serien.

I forbindelse med den nye rapport har Samsung produceret en video-trailer, der beskriver den ultimative tv-serie for skandinaver. I kan se traileren ved at klikke på dette link….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på: Sort skærm forude