Apple har ny baby på vej

5G for bare 2.000 kroner

(Foto: Samsung)

Da 4G blev introduceret i Danmark for ti år siden, kostede de første mobiltelefoner til det nye system en mindre formue.

Samme situation havde de fleste nok forventet igen nu, hvor efterfølgeren – det nye 5G netværk – er ved at blive rullet ud i Danmark.

Den skrappe konkurrence mellem telefon-fabrikanterne har imidlertid gjort, at vi forbrugere slipper for en dyr introduktions-periode.

I stedet hopper vi direkte videre til et ”normalt” marked, hvor man kan købe 5G smartphones i næsten alle prisklasser. Også de lave.

Samsung viser hvordan med sin nye Galaxy A32, der er firmaets billigste 5G telefon i Europa. Og billig er den.

Hvem havde regnet med, at man allerede i begyndelsen af 2021 kunne købe en 5G mobil til omkring 2.000 kroner. Helt præcist 2.099 kroner.

Hjertet i den nye Samsung er Dimensity 720 processoren fra MediaTek i Taiwan. Den kaldes også for MT6853.

Den koster betydeligt mindre end Qualcomms mere udbredte chips, men sådan specielt svagbrystet er Dimensity 720 bestemt ikke.

(Foto: Samsung)

Den har fået et par avancerede kvaliteter fra, men er bygget med moderne syv nanometer teknologi, der øger hastigheden og nedsætter strømforbruget.

At MediaTek bruger udtrykket ”entry level” om sin Dimensity 720 chip, kan vel forklares med, at firmaet også bygger dyrere chips. Samtidig havde MediaTek brug for en ”motor”, der kunne sælges til billige 5G mobiler.

Never mind. Samsungs nye Galaxy A32 5G ser virkelig ud til at give meget for pengene:

Mest synlig er en pænt stor LCD skærm på 6,5 tommer. Det er ikke specielt hurtigt og viser kun HD+ billeder, men tænk lige på telefonens pris.

Mere imponerende er det store batteri på 5.000 mAh, der kan lades pænt hurtigt op med 15 watt. Dog kun med kabel. Trådløs opladning får man ikke til 2.000 kroner.

Til den attraktive pris får man også fire kameraer på ryggen: Hoved-objektivet er på 48 megapixel og assisteres af en vidvinkel på 8 MP, en makrolinse på 5 MP og en dybde-sensor på 2 MP. Video kan optages i 4K kvalitet.

Galaxy A32 5G er den første mobil i det nye design, som Samsungs A-serie telefoner lancerer her i 2021. Det betyder en lidt minimalistisk og glat overflade.

Telefonen kommer i danske butikker fra den 12. februar og kan købes i farverne Awesome Black, Awesome White, Awesome Violet og Awesome Blue….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple har ny baby på vej