Brugtprisen dykker på mobiler

Telenor billigere for børn

(Foto: Markus Trier / Pixabay)

Online-undervisning, klassemøder eller lange video-snakke med mormor via Microsoft Teams, Zoom, Skype eller Google Meet er blevet den nye hverdag for landets skoleelever. Også dem i de mindste klasser.

Den slags internet aktiviteter er der kommet mange flere af, siden Corona virussen har kastet sig over Danmark.

Det samme gælder danskernes generelle online-tid med spil, sociale medier og nyheds-læsning. Alt sammen æder det af den datamængde, man har til rådighed hver måned hos sit teleselskab.

Telenor tager nu konsekvensen og fjerner dataloftet på sine børne-abonnementer. Fra i dag og frem til den 15. maj kører de helt uden loft for data-forbruget.

Telenor tilbyder to forskellige børne-abonnementer, der indeholder op til 30 GB dataforbrug om måneden.

Fjern-undervisning over internet, video-møder med familien, streaming, sociale medier og online spil har sprængt data-loftet i mange børne-abonnementer hos teleselskaberne. (Foto: Ahmed Hindawi / Unsplash)

 

 

”Normalt er det rigeligt til de fleste børn og unges behov, men i denne situation kan man hurtigt ramme loftet, fordi især videomøder kræver store mængder data,” forklarer Christian Hoffmann. Han er privatkunde-direktør hos Telenor.

Som eksempel kan en times videomøde på Microsoft Teams, som mange skoler bruger, snildt sluge mere end 2 GB mobildata.

Med de nuværende restriktioner fra regeringen foregår undervisningen online foreløbig indtil den 7. februar. Det er noget, som teleselskaberne godt kan aflæse i børnenes og de helt unges data-forbrug:

”Lige nu har vi en på alle måder ekstraordinær situation, hvor online forbindelsen til skole og venner online er blevet ekstremt vigtig. Al undervisning og klassemøder foregår på nettet, og samværet med kammerater sker for manges vedkommende via Snapchat, Instagram, TikTok og , FaceTime på mobilen,” fortæller Christian Hoffmann.

Børnene er i øvrigt ikke ene om at skrue op for dataforbruget i denne tid. Forbruget af mobildata er generelt kraftigt stigende. I 2020 brugte Telenors kunder således 40 procent flere data end året før….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brugtprisen dykker på mobiler