iPhone 12 farlig for hjertet

Brugtprisen dykker på mobiler

Daria Shevtsova / Pexels)

Brugtvogns-priser er normalt noget, som rigtigt mange holder øje med. De er jo vigtige for mange at kende, inden de sælger eller køber en ny bil.

Langt færre tænker over, at der også findes et marked for brugte smartphones. Det er voksende, men langt fra så stort som i autobranchen.

Sikkert fordi de fleste enten lader deres gamle mobiler gå videre til andre i familien – børn eller gamle. Andre lægger deres slidte telefon i skuffen. Det kunne jo være, at den kunne bruges til noget senere.

Et par enkelte teleselskaber har introducerer ”byt-til-nyt” kampagner, der får mange af danskernes ældre mobiler frem i lyset. De fleste af dem kan repareres og shines op, så de fungerer lige så godt, som da de var helt nye.

Men er I egentlig klar over, hvor hurtigt nye smartphones falder i pris?

Så meget taber en mobiltelefon i værdi år for år. De tre kurver viser iPhone samt dyre og mellemklasse Android modeller. (Infografik: BankMyCell)

Det ved det amerikanske firma BankMyCell rigtigt meget om. Firmaet har specialiseret sig i køb og salg af brugt elektronik.

Hvert år laver BankMyCell en oversigt over de gadges, der holder deres værdi bedst – og hvilke man skal lade være med at købe, hvis man vil sikre sig en god brugtpris.

Den seneste nye liste afslører, at der ligesom i bilbranchen er Golfer og Skodaer, som holder prisen godt – men altså også Alfa Romeo’er, som taber 30 procent i pris, så snart man kører dem ud fra forhandleren.

Mobilverdens Golf er helt klart Apple iPhone. Ikke kun er Golf ret dyr, men den har også en fin brugtpris. Helt anderledes med mange Android telefoner.

Ifølge BankMyCell taber Android smartphones typisk dobbelt så meget i værdi på det første 12 måneder som en ny Apple iPhone. 33,62 procent mod 16,70 procent.

Her er en række mobiltelefoners værditab igennem 2020. (Infografik: BankMyCell)

To år, efter at man købte den, er brugtprisen på en Android mobil dykket med 61,5 procent i gennemsnit. En to år gammel iPhone er kun dykket med en tredjedel i pris – 35,70 procent.

Hopper vi så yderligere to år frem, får man ikke meget mere for sin gamle telefon. Hvor mange går da også rundt med en fire år gammel smartphone i lommen, hvor den automatiske opdatering af styresystemer og sikkerhed for længst er forbi?

Efter fire år vil en iPhone i snit have tabt 66,43 procent af sin nyværdi – vurderer BankMyCell. Hos en Android telefon vil det være 81,11 procent.

Mobilverdenens Alfa Romeoer ser ud til hedde Motorola, Sony og HTC. De har det største værditab af alle mærker. Allerede efter 12 måneder er deres telefoner faldet med 42, 53 og 39 procent. De mest pris-stabile er iPhone og LG.

BankMyCell viser også de typiske prisfald på en række kendte topmobiler:

  • Apple iPhone 11 – minus 12,84 procent efter et år
  • Samsung Galaxy S20 – minus 34,78 procent efter ni måneder
  • Apple iPhone 11 Pro – minus 21,31 procent efter et år
  • Samsung Galaxy S20+ – minus 30,59 procent efter ni måneder
  • Apple iPhone 11 Pro Max – minus 15,96 procent efter et år
  • Samsung Galaxy S20 Ultra – minus 36,30 procent efter ni måneder

BankMyCell’s vurderinger bygger primært på det amerikanske marked. Forholdene kan derfor være anderledes i Danmark, selvom de næppe er meget forskellige….

 

 

 

https://www.gizchina.com/2021/01/24/android-smartphones-drop-in-price-after-purchase-twice-as-fast-as-iphone/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 12 farlig for hjertet