Apple Watch redder kidnappet

Her er dit rullende kontor

(Foto: Nissan)

I løbet af det seneste, Corona-prægede år har flere nye begreber vundet indpas i vores dagligdag. De mest oplagt er albue-hilsen og superspredere, men også ord som Home Office eller digital nomade er kommet med i vores sprogbrug.

Digital nomade er måske nok det mindst udbredte, selvom netop den idé vil vælte vores måde at leve på langt mere drastisk end de andre nye og trendy modeord.

Flere turist-destinationer som Maldiverne og Grækenland har været ude at lokke med tilbud til de mennesker, der blot kræver en laptop, elstik og en god internet forbindelse for at kunne udføre deres jobs. Når de flytter fra ét sted til et andet, bliver de til en digital nomade.

Det samme bliver de danskere, der vælger at leje et skrivebord i et kontor-fællesskab eller flytte ind på et dansk på langtids-aftale inklusive adgang til lidt kontor-inventar og morgenmad.

(Foto: Nissan)

Den japanske bilfabrikant Nissan præsenterer nu sit bud på det mobile kontor. En NV350 kassevogn, der er bygget om til den digitale nomades nye arbejdsplads.

Nissans nye og smart indrettede ”Caravan Office Pod” koncept markerer måske mere end noget andet ønsket om altid at ville være på farten med sit liv og job. En ægte nomade.

Nissans designere har arbejdet meget med at gøre sit nye kontor på hjul så komfortabelt, praktisk og teknologisk førende som muligt.

Bilen er fyldt med elmotorer, hvis funktioner styres fra en smartphone app. Det gælder f.eks. styring af døre, udfoldning af kontor med flere store skærme eller åbning af en luftig arbejdsplads på taget med solbænk og kopholdere. Naturligvis med Wi-Fi netværk, Bluetooth, strømstik og trådløs opladning overalt.

Selve indretningen af kontoret har Nissan hentet hjælp til hos den kendte amerikanske møbel-designer Herman Miller. Han har stillet en luksuriøs Cosm kontorstol i centrum, for den er, hvor den digitale nomade nok kommer til at opholde sig i flest timer.

Alle indendørs paneler er udført i bløde materialer og lyse farver. Der er tonede ruder, air condition, køleskab, er par kogeplader og en automatisk espresso maskine.

Alt kan holdes kørende i et par døgn ved hjælp af et stort batteri, men så bliver der brug for et par timer ved en stikkontakt eller elbil ladestation.

Man kan vælge at arbejde indendørs i det ombyggede lastrum: Man kan trække selve skrivebordet ud ad bagdøren, så lastrummet forvandles til et møde- eller hvilerum. Eller man kan flytte sin arbejdsplads med laptop op på taget, hvor en elektrisk drevet solparaply kan skabe lidt skygge.

(Foto: Nissan)

I det ydre er det mobile kontor fra Nissan ret diskret. Lakken er grøn som en golfbane, og overfladen kan minde om den, man kender fra en golfbold. Hjul og BFG dæk er forberedt på off-road eventyr.

Den digitale nomade vil jo nok foretrække at arbejde i naturen fremfor at stille sit mobile kontor på en travl asfalt parkeringsplads i byen.

Desværre er Nissans Caravan Office Pod stadig kun en prototype og et koncept, selvom de nye Corona-inspirerede arbejdsformer er blevet meget mere aktuelle end nogensinde før.

Nissan nævner ikke, hvilke motorer man vil tilbyde til sit mobile kontor. El kunne være oplagt, men er næppe det ideelle, hvis den digitale nomade bevæger sig uden for storbyer og ud på landet. Så måske ikke det bliver benzin, diesel eller hybrid….

(Foto: Nissan)

(Foto: Nissan)

(Foto: Nissan)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch redder kidnappet